Megérte-e bevenni az EU-ba Magyarországot? Megkérdeztük Burgenlandban

2019.05.01. 08:17

Mit mondanak a magyar határ mellett élő osztrákok tizenöt évvel Magyarország EU-csatlakozását követően: megérte-e nekik? Tényleg elveszik-e a munkahelyeiket a magyarok? És bevennének-e minket újra az EU-ba? Videó!

Május elseje a tizenötödik évfordulója az EU keleti bővítésének, amelynek során Magyarországon kívül még kilenc, többségében közép-európai és balti állam csatlakozott az EU-hoz. Ausztriának így egy csapásra négy szomszédja – Szlovénia, Magyarország, Szlovákia és Csehország – lett EU-tag. Mint az egy friss, itthon egyedül az Azonnalin idézett közvélemény-kutatásból kiderül, az osztrákok 55 százaléka szerint jó ötlet volt felvenni ezt a négy országot az EU-ba. Csak 11 százalék tartja ezt kifejezetten rossz ötletnek – a többiek vagy nem tudják, vagy semlegesen állnak a kérdéshez.

De mit mondanak a magyar határ mellett élő osztrákok? Az Azonnali a Fertő-tó keleti partján, Andauban (Mosontarcsa), Tadtenben (Mosontétény) és Frauenkirchenben (Boldogasszony), vagyis az egykori Moson vármegye mai osztrák felén kérdezősködött.

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől
Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek