Milyen könyvet kéne olvasnia Orbán Viktornak? Na és az ellenzéknek? Körbekérdeztünk a Könyvfesztiválon

2019.04.29. 17:48

Milyen olvasmányélményből okulhatna Orbán Viktor? A Koránból? Takács Zsuzsa verseiből? És miből tanulhatna az ellenzék? Olvassanak Marxot, Webert, vagy olvassanak a magyar vidékről? A Könyvfesztivál látogatóit kértük meg, hogy ajánljanak könyveket a politikai elitnek.

A Könyvfesztivál vasárnap ért véget, és ismét az összes hazai, és számos határon túli kiadó vonultatta fel rajta újdonságait. Mi pedig arra voltunk kíváncsiak,

mit ajánlanának a fesztiválózók egyrészt Orbán Viktornak elolvasásra, illetve mi lenne üdvös olvasmány az ellenzéknek, amitől összekaphatnák magukat. 

A kérdésről mindenkinek más-más jutott eszébe, kinek útleírások a Trianon után elveszített területekről, kinek történelmi könyvek, kinek pedig gyerekkönyv. Vagy éppen egy disztópia. „Amikor Steve Bannon kedvenc politikusáról van szó, akkor Orwell mindig jó választás. Az Állatfarm, vagy az 1984” – mondta aztán John Scalzi világhírű sci-fi író, akivel egyébként interjúztunk is. Más szerint pedig inkább csak a Koránt olvassa mindenki.

„Olvasson sok verset, például Takács Zsuzsa összes verssorát, vagy olvassa el a Krusovszkyt, ha valami szelídet akar olvasni, és Szvoren Edinát is olvassa, mert zseniális!” – mondja György Péter esztéta, aki szerint ez ellenzéknek ajánlani már keményebb dió. Más szerint pedig inkább csak a Koránt olvassa mindenki. Csunderlik Péter történész pedig elmondta: most megjelent, A „vörös farsangtól” a vörös tatárjárásig című könyvét kéne olvassa mind az ellenzék, mind Orbán. 

Hogy miért? Nézd meg a videót, és kiderül:

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek