Kenguruhúsból készült mérgező kolbásszal irtja a macskákat az ausztrál kormány

Szerző: Hutter Marianna
2019.04.27. 11:08

Őshonos emlősfajok kipusztítása, évente több százmillió madár és gyík levadászása – ezek száradnak az ausztrál kormány szerint a vadon élő macskák lelkén. Ezért az ország 2020-ra kétmillió példányt kíván kiirtani az állatokból.

Kenguruhúsból készült mérgező kolbásszal irtja a macskákat az ausztrál kormány

Kétmillió vadon élő macskától akar megszabadulni az ausztrál kormány 2020-ig azért, hogy megvédje a ragadozók táplálékául szolgáló őshonos állatokat – írja az Independent. Ennek érdekében nemcsak kormányzati alkalmazottak lövik le a vadmacskákat, de a levegőből mérgezett kolbászokat is dobnak nekik.

A gyilkos kolbászt kifejlesztő David Algar azt mondta a New York Times-nak, hogy a recept megalkotásához először azzal kísérletezett, hogy mely macskatápok ízlenek leginkább az ő saját macskáinak. A kutató szerint a csalinak jóízűnek kell lennie, hiszen ez az, amit a vadmacskák utoljára esznek. A kolbász többek közt kenguruhúsból, csirkezsírból, fűszerekből és persze magából a méregből áll, ami tizenöt percen belül megöli az állatokat.

Egyébként egy 2017-es tanulmány szerint a macskák minden évben mintegy 377 millió madarat és 649 millió hüllőt ölnek meg évente Ausztráliában, és húsz emlősfaj kihalásához járultak hozzá.
 

Mikor az ausztrál kormány 2015-ben bejelentette, hogy 2020-ig kétmillió vadmacskától szabadul meg, sokan kritizálták a tervet. Tiltakozásul mintegy százhatvan ezer ember írt alá féltucat online petíciót, míg Brigitte Bardot francia színésznő levelet írt, hogy hagyja abba a kormány az állatok „genocídiumát”.

Egyébként nem Ausztrália az egyetlen ország, ami háborút hirdetett a macskák ellen: Új-Zéland azt jelentette be, hogy 2050-re megszabadul a ragadozóktól.

FOTÓ: Flickr

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek