+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. április 27. szombat, 11:08
Őshonos emlősfajok kipusztítása, évente több százmillió madár és gyík levadászása – ezek száradnak az ausztrál kormány szerint a vadon élő macskák lelkén. Ezért az ország 2020-ra kétmillió példányt kíván kiirtani az állatokból.

Kétmillió vadon élő macskától akar megszabadulni az ausztrál kormány 2020-ig azért, hogy megvédje a ragadozók táplálékául szolgáló őshonos állatokat – írja az Independent. Ennek érdekében nemcsak kormányzati alkalmazottak lövik le a vadmacskákat, de a levegőből mérgezett kolbászokat is dobnak nekik.

 

A gyilkos kolbászt kifejlesztő David Algar azt mondta a New York Times-nak, hogy a recept megalkotásához először azzal kísérletezett, hogy mely macskatápok ízlenek leginkább az ő saját macskáinak. A kutató szerint a csalinak jóízűnek kell lennie, hiszen ez az, amit a vadmacskák utoljára esznek. A kolbász többek közt kenguruhúsból, csirkezsírból, fűszerekből és persze magából a méregből áll, ami tizenöt percen belül megöli az állatokat.

 

Egyébként egy 2017-es tanulmány szerint a macskák minden évben mintegy 377 millió madarat és 649 millió hüllőt ölnek meg évente Ausztráliában, és húsz emlősfaj kihalásához járultak hozzá.
 

Mikor az ausztrál kormány 2015-ben bejelentette, hogy 2020-ig kétmillió vadmacskától szabadul meg, sokan kritizálták a tervet. Tiltakozásul mintegy százhatvan ezer ember írt alá féltucat online petíciót, míg Brigitte Bardot francia színésznő levelet írt, hogy hagyja abba a kormány az állatok „genocídiumát”.

 

Egyébként nem Ausztrália az egyetlen ország, ami háborút hirdetett a macskák ellen: Új-Zéland azt jelentette be, hogy 2050-re megszabadul a ragadozóktól.

 

FOTÓ: Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szijjártó Péter Pozsonyban azt mondta: nem hagyják, hogy az ügy lekerüljön a napirendről.

Néhány kivétel azért marad: a piacokon, a zsúfolt helyeken és a busz- és vonatállomásokon még kell majd a maszk, máshol azonban nem. Június elsejétől pedig újabb enyhítések jönnek.

Gulyás Gergely szerint a PCR-tesztek nem adnak elég bizonyosságot. Viszont jöhetnek a lakodalmak és lassan a koncertek is. Mutatjuk, miről volt szó az eheti kormányinfón!

A miniállam mindeközben 50 euróért árulja turistáknak az orosz vakcinát, cserébe el kell tölteni hat éjszakát náluk.

Hogy melyik párt frakciójába csatlakozna be az előválasztáson miniszterelnök-jelöltként is elinduló Márki-Zay, azt viszont egyelőre nem tudni.

A román kormány 2020. márciusban 53 millió facsemete elültetését jelentette be, a Recorder átvizsgált pár helyszínt és kiderült, hogy csak papíron ültetődtek el ezek a fák.

Európában máshol is bőven voltak és vannak olyanok, akik úgy lettek kormány- vagy államfők, hogy angolul rosszul beszéltek. Összeszedtünk párat!

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás