Megérkezett az UEFA büntetése Magyarországnak: rasszizmus, rendbontás

Szerző: Fekő Ádám
2019.04.26. 19:43

Ha Magyarország valamelyik szomszédjával játszik, akkor garantált a pénzbüntetés. Ha kettővel is, akkor simán összejön egy szektorbezárás is.

Megérkezett az UEFA büntetése Magyarországnak: rasszizmus, rendbontás

Az Európai Labdarúgó-szövetség is összeszámolta a márciusi nemzetközi meccsek problémáit, és ahogy arra számítani lehetett, a Magyar Labdarúgó Szövetség elég nagy árat fizet a szurkolóiért: a Szlovákia-Magyarország Eb-selejtezőn rasszizmust láttak a vendégszektorból, ami miatt visszaesőként már le is esett egy szektorbezárás a következő hazai válogatott meccsre (ez Wales ellen lesz június 11-én). Ez azt jelenti, hogy

háromezerrel kevesebb magyar szurkoló tud jegyet váltani a Wales elleni Eb-selejtezőre, a lezárt szektorokat pedig teljes egészében az UEFA EqualGame-kampányának feliratával kell befedni.

A három nappal később rendezett magyar-horvát is ért pénzbüntetést, az indoklás szerint rasszista viselkedés mellett pirotechnikai eszközök használata, rongálás és pályára dobálás ért több tízezer eurót, bár azt nem részletezi az MLSZ közleménye, pontosan mennyi pénzről van szó.

Bár a Szlovákia-Magyarország meccs a vártnál jóval békésebben ment le, az egyik játékost a gólja után megdobták egy korsó sörrel a magyarok. A meccsre mi is elutaztunk a szurkolók által szervezett busszal, hogy mennyire ártalmatlan szórakozás is ez, arról itt olvashatsz. 

A válogaott következő tétmeccse Azerbajdzsán ellen lesz idegenben jánoius 8-án, utána jön a szektorbezárással súlyosbított Wales elleni meccs, utána egy montenegrói barátságos kör után szeptember 9-én fogadjuk hazai pályán Szlovákiát. Arra tippelünk, az is ér majd büntetést. 

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek