Bangóné: Kiforgatták a szavaimat, nem patkányoztam le a Fidesz-szavazókat

Szerző: Hutter Marianna
2019.04.26. 14:44

Bangóné Borbély Ildikó az Azonnalinak reagált a patkánybotrányra: az MSZP-s politikus szerint nem volt szerencsétlen a megjegyzése, nem a Fidesz-szavazókat patkányozta le, „de ha valaki magára veszi, azzal sem tudok mit csinálni”.

Bangóné: Kiforgatták a szavaimat, nem patkányoztam le a Fidesz-szavazókat

Nem – így válaszolt a szocialista Bangóné Borbély Ildikó az Azonnalinak arra a kérdésre, hogy valóban lepatkányozta-e a Fidesz-szavazókat az ATV csütörtök reggeli műsorában. Bangóné ugyanis a kérdésre, hogy mitől nő folyamatosan a Fidesz szavazótábora, arról kezdett beszélni, „csak hogy egy mondatot mondjak, ha már szókimondó vagyok: sok a patkány Magyarországon, ha már a patkánytéma felhozódott itt Budapesten (…)”.  A műsorvezető, Kárász Róbert erre visszakérdezett, hogy mi ennek az áthallása, mire Bangóné úgy felelt: mindenki úgy gondolja, ahogy akarja.

Szerinte viszont miután Tarlós István budapesti főpolgármester volt az ATV későbbi vendége a patkányügy miatt – vagyis hogy egyre több helyen bukkannak fel a rágcsálók a fővárosban, ami amúgy műsor felvezetésben is elhangzott –, ezért Bangóné maga jelezte, hogy szeretne visszatérni erre, így erre a témára vonatkozott a patkányos megjegyzése. A műsorban később aztán el is magyarázta, hogy a Fidesz által kialakított függőségi viszony miatt nő a kormánypárt népszerűsége szerinte.

„Távol álljon tőlem, hogy én a fideszes szavazóra vagy bármelyik más párt támogatójára bármi ilyet mondanék!”

– tette hozzá Bangóné az Azonnalinak. Hozzátette: folyamatosan hírhamisítás zajlik a kormánymédián keresztül, így nem tud mit mondani erre. Felvetésünkre, hogy egyébként nemcsak a kormánypárti, de az attól független sajtó is gyakorlatilag úgy értelmezte, hogy lepatkányozta a fideszeseket, azt mondta:

„Egyezzünk meg abban, hogy hírt akarnak eladni, a kattintásért zajlik ma minden Magyarországon, aztán hogy mi a valóságalapja meg mi nem, az már senkit nem érdekel.”

Kérdésünkre, hogy akkor szerinte csak szerencsétlenül jött-e ki a patkányos megjegyzése, úgy reagált: az szerinte nem volt szerencsétlen. „Miért, nincs patkányhelyzet Budapesten?” – kérdezett vissza, hozzátéve, hogy ennek a felelősei a kormánypárti politikusok, szerinte erről kellene beszélni nagyon sokat.  

Végezetül az Azonnali azon felvetésére, hogy akkor ő nem hibázott, hanem csak kiforgatták a szavait, azt mondta Bangóné: igen, kiforgatják.

„De ha valaki magára veszi, azzal sem tudok mit csinálni.”

FOTÓ: Bangóné Borbély Ildikó / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek