Szombathelyen a Fidesz bénázása csinálta meg az ellenzéki összefogás mintavárosát

2019.04.25. 17:17

A mindig is billegő városban, Szombathelyen a Fidesznek egy civil jelölt támogatásával volt többsége, az ő bizalmát azonban eljátszották az év elején. Azóta a Fidesz lejáratókampányt tol, az ellenzék pedig a civil, de jobboldali alpolgármesterrel együtt munkálkodik a város irányításán. Mi történt pontosan Szombathelyen, és mi fog történni a városban az őszi választáson? Az Azonnali helyben járt utána!

Január óta érdemes fél szemmel Szombathelyre figyelnie annak, akit érdekel, milyen érdekes szituációkat hozhat ősszel az ellenzék esetleges győzelme az önkormányzati választáson. A városban a Fidesznek csak a Pro Savaria nevű civil egyesület által adott alpolgármester, Molnár Miklós támogatásával volt többsége a közgyűlésben,

január elején azonban elmérgesedett a viszony a Fidesz és Molnár között, aki az ellenzék javaslatait kezdte támogatni a közgyűlésben.

Az elmúlt években ritkán szorult a Fidesz bárhol ilyen látványos defenzívába: a kisebbségbe került kormánypárti képviselők, élükön a KDNP-s Puskás Tivadar polgármesterrel először mindenféle technikai obstrukcióval próbálták akadályozni a munkát, azóta pedig lejáratókampányt kezdtek Molnár Miklós, illetve az Éljen Szombathely! néven összeállt helyi ellenzéki pártok – az MSZP, az LMP, a DK és a Momentum – képviselői és politikusai ellen.

A városban egyrészt megkérdeztük a helyieket a dologról, akik nem szívesen nyilatkoztak az ügyről; leültünk Molnár Miklóssal, aztán az ellenzéki összefogás élére álló szocialista képviselővel, Nemény Andrással, aki az Éljen Szombathely! polgármesterjelöltje lesz ősszel, valamint Koczka Tiborral a város fideszes alpolgármesterével, aki – a jelek szerint – egyáltalán nem ért egyet a helyi Fidesz által szervezett lejáratókampánnyal.

Hogy lehet, hogy a Fidesz a saját bénzásával hozza össze az ellenzéki összefogás mintavárosát? Nézd meg a videónkat, és megtudod!
Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől
Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek