Mennyit esznek vajon a Trónok harca sárkányai?

Szerző: Pintér Bence
2019.04.25. 19:11

Egy zoológus válaszolt az égető kérdésre.

Mennyit esznek vajon a Trónok harca sárkányai?

A Trónok harca utolsó évada várhatóan sok kérdésre felelni fog. Győzelmet aratnek-e hőseink és antihőseink a gonosz jégzombik felett? Kicsoda a megjósolt megváltó, Azor Ahai? Ki ül fel végül a vastrónusra?

Na de kiderül-e, hogy mennyi kajával érik be nagyjából sorozatban megjelenő sárkányok?

Nem valószínű, hogy a sorozatban erre pontos választ kapunk, az Eater nevű, evéssel foglalkozó magazin azonban nem volt rest, és megkérdezett egy zoológust, hogy szerinte mennyi az annyi.

Leslie Storer, az oaklandi állatkert vezető zoológusa szerint a koponya és a fogazat alapján egyértelmű, hogy a sorozatban megjelenített sárkányok csak húst esznek, ez pedig egyben azt is jelenti, hogy

nem kell állandóan zabálniuk, mint például a teheneknek. Sőt, ahogy rámutatott: egyes hüllőfajták meglepően hosszú ideig bírják kaja nélkül.

Ez lehet most a sorozatban is, ahol a hideg északon lelassult a sárkányok metabolizmusa. Akkor sincs baj, ha sokat kell repülniük, mert a nagy szárnyfesztávolság miatt sokat vitorlázhatnak, nem kell agyonhajtaniuk magukat, kihasználhatják a légáramlatokat. Szóval a helyzet az, hogy hiába vonultak most északra a sárkányok a sorozatban, nem kell aggódni, hogy nagyon lefogynának.

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek