+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. április 25. csütörtök, 19:11
Egy zoológus válaszolt az égető kérdésre.

A Trónok harca utolsó évada várhatóan sok kérdésre felelni fog. Győzelmet aratnek-e hőseink és antihőseink a gonosz jégzombik felett? Kicsoda a megjósolt megváltó, Azor Ahai? Ki ül fel végül a vastrónusra?

 

Na de kiderül-e, hogy mennyi kajával érik be nagyjából sorozatban megjelenő sárkányok?

 

Nem valószínű, hogy a sorozatban erre pontos választ kapunk, az Eater nevű, evéssel foglalkozó magazin azonban nem volt rest, és megkérdezett egy zoológust, hogy szerinte mennyi az annyi.

 

Leslie Storer, az oaklandi állatkert vezető zoológusa szerint a koponya és a fogazat alapján egyértelmű, hogy a sorozatban megjelenített sárkányok csak húst esznek, ez pedig egyben azt is jelenti, hogy

 

nem kell állandóan zabálniuk, mint például a teheneknek. Sőt, ahogy rámutatott: egyes hüllőfajták meglepően hosszú ideig bírják kaja nélkül.

 

Ez lehet most a sorozatban is, ahol a hideg északon lelassult a sárkányok metabolizmusa. Akkor sincs baj, ha sokat kell repülniük, mert a nagy szárnyfesztávolság miatt sokat vitorlázhatnak, nem kell agyonhajtaniuk magukat, kihasználhatják a légáramlatokat. Szóval a helyzet az, hogy hiába vonultak most északra a sárkányok a sorozatban, nem kell aggódni, hogy nagyon lefogynának.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Puebla állam kormányzója, Luis Miguel Barbosa valószínűleg megnyerte a félretájékoztatási versenyt online beszédében.

Ugyanazzal a kanállal áldoztattak végig híveket, miközben a koronavírus a nyállal terjed leginkább. Megkérdeztük, hogy csinálják ezt a magyarországi ortodoxok.

A brit egészségügyi rendszernek legalább húszezer ilyen készülékre lenne szüksége, a kényszerűségből nem versenyző csapatok segíthetnek be.

Vlagyimir Putyin szóvivője maga erősítette meg, hogy az elnöki hivatalból is pozitív lett egy ember tesztje. A sajtó tud.

Az érkező magyar kamionosokra 14 nap karantén vár mostantól, akkor is, ha nem mutatják koronavírus gyanúját.

A britek heteken belül házilag is tesztelhetik, megfertőződtek-e a koronavírussal. Elérhető lesz-e ilyen teszt Magyarországon is? Egyáltalán van értelme?

A hét kérdése

Őket üti meg a legjobban a koronavírus miatti leállás: te mivel segíted a fennmaradásukat? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Március 28-án fél 9-től kapcsolj le mindent otthon: környezetvédelemnek és digitális detoxnak is jó.

Bulizz virtuálisan fél Béccsel március 28-án éjszaka, ingyen!

Ezt is szerettétek

Indul az Azonnali Trianon 100 podcastsorozata! Itt nem az a téma, hogy kinek fáj vagy nem fáj eléggé Trianon, hanem, hogy mi történt. Az első vendég Révész Tamás hadtörténész.

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el.

A SME felvidéki magyar főszerkesztője, Balog Beáta a karrierjéről, a Kuciak-gyilkosság utáni szlovák médiáról és arról, milyen hatással volt a NER a határon túli magyarságra.

Twitter megosztás Google+ megosztás