Farage-t szidva indul el az EP-választáson a brit szélsőjobbos aktivista

Szerző: Pintér Bence
2019.04.25. 18:06

Tommy Robinson szerint a brilépés leghangosabb szószólója végső soron ugyanúgy egy milliomos tőzsdebróker, aki lenézi a melósokat.

Farage-t szidva indul el az EP-választáson a brit szélsőjobbos aktivista

Elindul a májusi EP-választáson Tommy Robinson, a brit szélsőjobboldali aktivista, aki azért lett Európa-szerte híres, mert korábban börtönbe zárták azért, mert két alkalommal is egy bírósági tárgyalás előtt élőben közvetítette a Facebookon, ahogy a vádlottak bevonulnak a tárgyalásra. Robinson mellett ezért több tüntetést tartottak, és tüntetett érte a holland szélsőjobb ismert alakja, Geert Wilders is.

Robinson most honlapján azt írta: az elit kineveti a középosztálybeli embereket, akik a brilépésre szavaztak – Theresa May konzervatív miniszterelnök, Jeremy Corbyn munkáspárti pártelnök és az európai bürokraták is. Szerinte megpróbálták őket elhallgattatni, elvették a demokratikus jogaikat és elárulták a brilépést is.

Hozzátette: Nigel Farage-t, a UKIP alapítóját és egykori fő arcát ugyan tiszteli azért, amit a brilépésért az elmúlt években tett, de

Farage szerinte végső soron ugyanúgy egy milliomos tőzsdebróker, aki lenézi a melósokat, és nem mer beszélni az ország iszlamizációjáról”.

Nigel Farage éppen azért lépett ki a UKIP-ből, mert annak elnöke felfogadta tanácsadónak a nyíltan muszlimellenes Robinsont, aki korábban English Defence League néven alapított muszlimellenes szervezetet. Farage a májusi választáson új formáció, a Brexit Párt élén indul majd a strasbourgi képviselői helyért.

Robinson azt ígéri a választóinak, hogy az Európai Parlamentben a brit munkásosztályt fogja képviselni, ha megválasztják. „Az elitek azt akarják, hogy minden a szokott mederben menjen tovább: a nagy politikusok, a nagy média, a nagy bankok. Az egész elit a brilépés ellen van. Mindenki ellene van, kivéve az embereket” – írta, és arra kért mindenkit, hogy szavazzanak rá.

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek