+++ MIBEN FEJLŐDJÜNK, MIRŐL ÍRJUNK? MONDD EL A VÉLEMÉNYEDET AZ AZONNALIRÓL! +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. április 24. szerda, 15:17
Nem küldtek el időben egy beszámolót, így Hódmezővásárhely később kapja meg az állami támogatását, de pénzt nem fognak veszíteni, állítja Márki-Zay Péter.

Részben igaz – így reagált Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere az Azonnalinak arra, hogy a Vásárhely24 szerint felfüggesztette a Magyar Államkincstár a polgármesteri hivataluknak címzett kifizetéseket.

 

Több hekkertámadás történt a hivatal ellen, ezek közül az egyik egy hétre taccsra tette a rendszerünket. Miután az adatok helyreállítása időigényes volt, ezért egy beszámolót nem tudtunk időben elküldeni az Államkincstárnak

 

– mondta a polgármester. Emiatt az Államkincstár a következő havi normatívát – amelyet az önkormányzat olyan kötelező feladatainak ellátására kap, mint például a közétkeztetés – nem fizeti ki előre, csak majd utólag. A polgármester hangsúlyozta: a város véglegesen nem veszítette el pénzt, és nincsen veszélyben sem a bérek, sem pedig semmi egyéb kifizetése.

 

Hogy pontosan mekkora összegről van szó, azt Márki-Zay Péter nem tudta megmondani, de százmilliós nagyságrendre becsülte. Hozzátette: azóta teljesítették az adatszolgáltást. Egyébként a polgármesteri hivatal kérte az Államkincstárt, hogy a késlekedést vis maiornak tudják be, de „ennyi jóindulat nem volt meg a részükről”.

 

Felvetésünkre, hogy mit tesznek azért, hogy legközelebb kivédjék a hekkertámadásokat, úgy válaszolt: felfogadtak egy profi szakértő informatikai céget még egy másik támadás miatt, de most meghosszabbították a szerződésüket. Egyébként az informatikai támadások miatt több feljelentést is tettek Márki-Zayék, az egyik kapcsán bizonyítékokat is tudtak szolgáltatni a rendőrségnek.

 

Utóbbi esetén olyan jellegű nyomok is vannak a polgármester állítása szerint, amik azt mutatják, hogy valaki fizikailag is behatolt a városháza épületébe.

 

„Remélem, hogy a rendőrség hatékony lesz” – tette hozzá a polgármester.

 

FRISSÍTÉS (2019.04.25.): Cikkünk megjelenése után a Fidesz hódmezővásárhelyi szervezete közleményt juttatott el az Azonnali szerkesztőségéhez. Ebben azt írják, „hazugság”, hogy Márki-Zay Péter polgármester azt állítja, hekkertámadás miatt nem tudták teljesíteni az április 8-i végső határidőre az adatszolgáltatást. Ugyanis Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város jegyzője korábbi hivatalos, a város honlapján jelenleg (az alábbi linken) is elérhető közleményében az áll: a hekkertámadás március 18-án éjjel történt, a rend pedig március 27-ére, azaz 12 nappal (!!!) az utolsó, harmadik póthatáridő előtt teljesen helyre állt. Ráadásul szerintük Márki-Zay arra sem adott választ, hogy miért nem teljesítették az első, március 10-i – vagyis a hekkertámadás előtti – határidőre az adatszolgáltatást.

 

FOTÓ: Petróczi Rafael / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Nem politikai okokból takarították le, és tagadták, hogy hivatalos graffiti-eltávolító szakemberek lennének.

Nem a hagyományos könyvesbolti terjesztésbe kerülnek azok a romantikus könyvek, amelyek a KSH toplistáját vezetik.

Fabrizio Piscitelli 53 évet élt, de az SS Lazio legnagyobb ultracsoportjának vezéreként hagyott örökségével még sokáig fog küzdeni a futball.

Kik szavazhatnak az önkormányzati választáson? Mi kell ahhoz, hogy ajánlhasd a kedvenc polgármesterjelöltedet? Tudsz-e máshol szavazni, mint a lakóhelyed? Összeszedtük.

Ez pedig nem jó jel a német ipari teljesítményre nagyban alapozó magyar gazdaságnak sem.

A hét kérdése

Miből néznéd ki, hogy valójában nem is létezik? Vagy mi az, amiről kifejezetten szeretnéd, hogy ne létezzen? Szavazz, és kiderül, mekkora a klubod!

Azért ide elnéznénk

Figyelemfelhívó bringatúra Budapestről Szentendrére augusztus 24-én délelőtt.

Beszéddel is készül. Augusztus 24-én, a pesti Jelen bisztróban.

Dumbledore wouldn't let this happen. Augusztus 31-én délután, Budapesten.

Gellért Ádám ad elő a Clio Intézet estjén szeptember 4-én.

Tokaj-Hegyalja legszebb falujában szeptember 13-án végig lehet kóstolni a helyi borászatok legjobb borait.

Ezt is szerettétek

Mire elég, ha Zuzana Čaputová elnök azt mondja magyarul, hogy köszönöm? Jarábik Balázs felvidéki elemző elmagyarázza.

A Coca-Cola ugyanolyan politikai termék, mint a Fidesz. Kár, hogy az előbbinek a magyar ellenzék is bedőlt, írja Techet Péter.

A véleménybuborékok ártanak jobban a demokráciának, vagy pártízezer „hülye” szavazó?

Az Azonnali birtokába kerültek a 2018-as szerződéseik: volt, ahol a kutatási pénznek nevezett összegből focipályát újítottak fel. Hogy mi?! Tényfeltárás!

Twitter megosztás Google+ megosztás