Roger Waters arra kéri a kabbalista Madonnát, bojkottálja Izraelt

Szerző: Fekő Ádám
2019.04.23. 19:50

A Pink Floyd egykori agya kissé félrelőtt aktuális Izrael-ellenes felhívásával, amikor az országért több szinten is rajongó énekesnőt kérte fel a bojkottra.

Roger Waters arra kéri a kabbalista Madonnát, bojkottálja Izraelt

A politikailag aktív zenészek vitája mindig szórakoztató, de most a szokásosnál is jobb a helyzet attól, hogy két nagyágyú csapott össze: a halmozottan társadalomkritikus Roger Waters a halmozottan kabbalista Madonnának ment neki, amiért az jövő májusban fellép Izraelben az Eurovízión. 

„Ha hiszel az emberi jogokban, ne játssz Tel Avivban”

– szól az egyszerűen induló felszólítás, kiemelve, hogy Madonna és mindenki más izraeli fellépése tulajdonképpen legitimálja Izrael bánásmódját a palesztin néppel. „Persze pár zenész azt mondja, ők azért lépnek fel ott, hogy hidakat építsenek, de ez lószar. Fellépni ott azt jelenti, hogy normalizáljuk a megszállást, az etnikai tisztogatást, a gyerekek bebörtönzését és a fegyveretelen tüntetők meggyilkolását” – fakadt ki a Pink Floyd egykori agya.

Waters speciel kissé mellélőtt aktuális üzenetével, mivel Madonna a Kabbala miatt elég nagy rajongója Izraelnek: tíz évvel ezelőtt teljesen civilben is meglátogatta Cfát városát, ami a zsidó miszticizmus legősibb helye.

Izraelhez a teljes nemzetközi művészvilág változatosan viszonyul: Roger Watersen kívül például a nagyjából ugyanakkora legendának számító Brian Eno is a Boycott Israel mozgalom tagja, de a rendező Jean-Luc Godard is szereti hangoztatni, hogy ebben a formájában nem támogatja a zsidó államot semmilyen módon.

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek