Annyit tárgyalt le az önkormányzati választásokra az ellenzék, hogy még tárgyalnak majd

Szerző: Fekő Ádám
2019.04.23. 20:36

Minden érintett párt és a két ellenzéki főpolgármester-jelölt is részt vett az egyeztetésben, de Puzsérék nem láttak eddig túl nagy változást.

Annyit tárgyalt le az önkormányzati választásokra az ellenzék, hogy még tárgyalnak majd

Kedd délután tényleg leült a hat ellenzéki párt (Jobbik, MSZP-P, DK, LMP, Momentum), illetve a két még álló ellenzéki főpolgármester-jelölt (Karácsony Gergely, Puzsér Róbert) egyeztetni a 2019 őszén tartandó önkormányzati választások budapesti részéről. Bár az előzmények ismeretében már a tárgyalás léte is nagy szó, azért a végső megegyezés még messze van:

„Én nem nagyon láttam változást, de folytatjuk a tárgyalásokat”

– mondta az Azonnalinak a Puzsér-féle Sétáló Budapest kampányfőnöke, Zaránd Péter, aki megerősítette, hogy az összes ellenzéki párt jelen volt, de a neveket nem akarta elárulni. 

A kampányfőnök nem akart részleteket mondani az egyeztetésről, pedig a Jobbikot és az LMP-t maga mögött tudó Puzsér Facebookon is közzétette azokat a javaslatokat, amiknek szerinte teljesülnie kéne ahhoz, hogy megtörténjen a teljes ellenzéki koordináció Budapesten. 

Többek közt azt is szeretné, ha az előválasztásra valaki olyat indítanának, aki Karácsony Gergellyel ellentétben nem érintett a parkolási botrányban, de külön listát szeretne a régi baloldal és a centrum képviselőinek, illetve a parlamenti és az EP-választások átlagát tekintené a jelöltségek elosztásánál irányadónak.

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek