Az Összefogás az egyetlen isten, és Gyurcsány az ő prófétája

Kulcsár Árpád

Szerző:
Kulcsár Árpád

2019.04.19. 08:09

A feltámadás és az új kezdet ünnepén kicsit érdemes áldozni az Összefogás istenségének. Militáns istenség, vannak fundamentalistái is, akik már tényleg mindenkivel összefognának.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali szerkesztőségének álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, csak bátran!

A keresztény vallásban számomra mindig is az volt a furcsa, hogy bár a Biblia tele van az Isten által elkövetett vagy jóváhagyott rémtettekkel, mégis el tudjuk fogadni ezeket, mondván, az Úr csodásan működik, szándékai nem felmérhetőek egy egyszerű hívő számára. A húsvét pedig a kereszténységben a feltámadás ünnepe, az új kezdet, a halál feletti győzelem és a beteljesülés ígérete egyben.

Mi lehetne ennél szimbolikusabb a napi politikai életre? Na ugye? Az ellenzék meghalt, de harmadnapon illik feltámadni, csakhogy nem nagyon akaródzik neki, azaz akaródzna, csak nem azt a képet mutatja, hogy bárki megváltásáért akarna feltámadni, hanem az önfényező brand kedvéért. Ötvenedszer is one man show van az MTVA székháza előtt, Budapest kerületeiben megy az osztozkodás az önkormányzati helyekért.

Olyan, mintha Jézus feltámadna, és elmenne dőzsölni, miközben a reménykedő hívek várják, hogy valami legyen, ő ott tolja az orrán át fölfele a kaviárt.

Az Összefogás annyira militáns istenség, követői annyira fundamentalista fanatikusok, hogy egyszerűen nincs ellenük semmi ellenszer, legkevésbé az érvek: hogy hát ácsi-ácsi, hogy fogjunk össze Gyurcsány Ferenccel, aki a vád szerint ránk engedte az orosz kémeket? Vagy náci karlendítőkkel hogy fogjunk össze addig, amíg a morális megtisztuláson nem mentek át?

A Válasz által feltárt titkosszolgálatos Gyurcsány-sztori ráadásul annyira, de annyira súlyos, hogy egészséges közérzetű államban illene minimum minden tisztségéről lemondani, de itt nem, itt tök mindegy, hogy Putyin hírszerzői belelestek a magyar intézményekbe, s ezzel veszélybe került a nemzetközi kapcsolataink nagy része is, és olyan szintű izolációt okozhatott volna, amit nehezen hever ki az ország. Itt az van, hogy, mindegy, csak bukjon az Orbán.

Szerintem ha kiderülne, hogy Gyurcsány Ferenc több tonnányi ciánt szórt volna egymaga a Tiszába, csak úgy, mert kedve szottyant, az sem számítana.

Ez a fanatizmus oda juttatott minket, hogy az Összefogás apostolaiként színre lépő Mindenki Magyarországért Mozgalom olyannyira belelendült a tan hirdetésébe, hogy egyik főapostola, Lukácsi Katalin az érpataki expolgármesterrel, a notórius náci Orosz Mihály Zoltánnal szelfizett egyet (ne keressétek a Facebook-oldalán, azóta eltávolította, de linkelt cikkünkből láthatóan nem érti, mi volt a baj vele).

Kedves Katalin, értse meg kérem, hogy nem lehet mindenkivel összefogni, még akkor sem, ha összeköt valami furcsa kereszténység valakivel, aki zsidókat akasztott szimbolikusan, és roma honfitársakról számtalanszor nyilatkozott uniós országban elfogadhatatlan módon. Nem tudom tehát, milyen ez a kereszténység, mármint az övé, felteszem nem a páli értelemben vett. Kicsit olyan ez,

mintha Sadiq Khan, London kvázi-baloldali polgármestere leült volna nyilvánosan sörözni Oszama bin Ladennel, mondván, mindketten hiszünk Allahban, mi a gond?

Értem én, hogy unalmas már Magyarországon nácizni, de ha van ma náci itt, akkor Orosz Mihály Zoltán nagyon is az. Mármost olyanokkal, akikről joggal hisszük, hogy csak a jogállam fékezi meg őket, hogy erőszakkal egy népcsoportra törjenek, nem beszélgetünk és szelfizgetünk, hanem pofán verjük őket a természetes önvédelem nevében. Ha meg erre nem hajlandó, akkor se szelfizzen vele. Én amolyan egyszerű falusi gyerek vagyok, de nálunk az volt a lényeg, hogy ha rohadt krumplit teszünk a többi krumpli közé, akkor nyilván megrohadt az egész. Azaz az Összefogás bűvölete nem kellene azt jelentse, hogy mindenki, aki a mi oldalunkon harcol, automatikusan makulátlan figura.

Ha most olvasod először ezt a szöveget, az azért lehet, mert még nem jár neked az Azonnali hírlevele, a Reggeli fekete. Akik feliratkoztak, már reggel hétkor megkapták a postaládájukba ezt a cikket, és még mást is. Iratkozz fel itt a hírlevélre, érdemes! Heti háromszor küldjük.

 
Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója
Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek