+++ MIBEN FEJLŐDJÜNK, MIRŐL ÍRJUNK? MONDD EL A VÉLEMÉNYEDET AZ AZONNALIRÓL! +++
Szerző: Kulcsár Árpád
2019. április 17. szerda, 20:05
Nem lesz elég, hogy egy kiskorú megnyomja az „elmúltam 18 éves” gombot, ezentúl bizonyítani is kell.

Olyan felhasználókat zárna ki a brit kormány a pornóoldalakról, akik nem tudják bizonyítani, hogy 18 évnél idősebbek – írja az Evening Standard. Amennyiben a felnőtt tartalmakat forgalmazó oldalak nem teljesítik ezeket az elvárásokat, megvonhatják tőlük a fizetési szolgáltatásokat, és akár a weboldalt is lezárhatják.

 

A brit kormány állítása szerint, azért hozta ezeket a rendelkezéseket, hogy a gyerekek ne férhessenek hozzá felnőtt tartalmakhoz.

 

A felhasználók többféleképpen is igazolhatják, hogy felnőttkorúak: hitelkártyával, útlevéllel, vagy egy személyesen átvehető kártyával, amelyeket bizonyos üzletek forgalmaznának.

 

„Jelenleg túl könnyű kiskorúaknak hozzáférni felnőtt tartalmakhoz” – nyilatkozta Margot James, a kulturális, kommunikációs és kreatív iparágakért felelős miniszter. „Az életkor kötelező igazolásában világelsők vagyunk, és figyelembe vettük a személyi jogokat és a gyermekek védelmének kérdéseit is. Szeretnénk, ha Nagy-Britannia rendelkezne a legbiztonságosabb online térrel, és ezek az új törvények ehhez fognak hozzájárulni.”

 

A BBFC (British Board for Film Classification), a filmek osztályozásáért felelős állami szerv azt állítja, Nagy-Britannia világelső az internet biztonságossá tételében. „A törvény életbe lépésekor a felhasználók ellenőrizhetik, hogy egy szolgáltató megfelelt-e a BBCF által ellenőrzött feltételeknek, és, hogy megkapták-e a zöld, AV-jóváhagyást” – állítja David Austin, a BBFC vezetője.

 

A döntés a múlt héten benyújtott, online károkról szóló törvénymódosítási javaslatra válasz, amely a cégeket arra kötelezne, hogy több figyelmet fordítsanak ügyfeleik online jelenlétének védelmére.

 

Carolyn Buttling, az Internet Matters, online biztonsággal foglalkozó cég vezérigazgatója örömmel fogadta az intézkedéseket. „Örvendetes a hír, hogy a kormány problematizálja az online pornográfiát –

 

mivel a bizonyos tartalmaknak tett fiatalkori kitettség súlyos sérüléseket okozhat, különösen, ha nem beszélnek róla.”

 

Bár vannak, akik a felhasználók adatainak védelmére is felhívják a figyelmet, a kormány állítása szerint az új törvénykezések megfelelnek a GDPR-megkötéseknek.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Nem politikai okokból takarították le, és tagadták, hogy hivatalos graffiti-eltávolító szakemberek lennének.

Nem a hagyományos könyvesbolti terjesztésbe kerülnek azok a romantikus könyvek, amelyek a KSH toplistáját vezetik.

Fabrizio Piscitelli 53 évet élt, de az SS Lazio legnagyobb ultracsoportjának vezéreként hagyott örökségével még sokáig fog küzdeni a futball.

Kik szavazhatnak az önkormányzati választáson? Mi kell ahhoz, hogy ajánlhasd a kedvenc polgármesterjelöltedet? Tudsz-e máshol szavazni, mint a lakóhelyed? Összeszedtük.

Ez pedig nem jó jel a német ipari teljesítményre nagyban alapozó magyar gazdaságnak sem.

A hét kérdése

Miből néznéd ki, hogy valójában nem is létezik? Vagy mi az, amiről kifejezetten szeretnéd, hogy ne létezzen? Szavazz, és kiderül, mekkora a klubod!

Azért ide elnéznénk

Figyelemfelhívó bringatúra Budapestről Szentendrére augusztus 24-én délelőtt.

Beszéddel is készül. Augusztus 24-én, a pesti Jelen bisztróban.

Dumbledore wouldn't let this happen. Augusztus 31-én délután, Budapesten.

Gellért Ádám ad elő a Clio Intézet estjén szeptember 4-én.

Tokaj-Hegyalja legszebb falujában szeptember 13-án végig lehet kóstolni a helyi borászatok legjobb borait.

Ezt is szerettétek

Mire elég, ha Zuzana Čaputová elnök azt mondja magyarul, hogy köszönöm? Jarábik Balázs felvidéki elemző elmagyarázza.

A Coca-Cola ugyanolyan politikai termék, mint a Fidesz. Kár, hogy az előbbinek a magyar ellenzék is bedőlt, írja Techet Péter.

A véleménybuborékok ártanak jobban a demokráciának, vagy pártízezer „hülye” szavazó?

Az Azonnali birtokába kerültek a 2018-as szerződéseik: volt, ahol a kutatási pénznek nevezett összegből focipályát újítottak fel. Hogy mi?! Tényfeltárás!

Twitter megosztás Google+ megosztás