Ha Gyurcsány a feleségét teszi az EP-lista élére, az nem nepotizmus?

2019.04.15. 19:38

A Demokratikus Koalíció vasárnap bemutatta EP-programját, mi pedig arra voltunk kíváncsiak, mi teszi Dobrev Klárát alkalmassá a lista első helyére. Azt is megkérdeztük a DK szimpatizánsaitól és politikusaitól, hogy ha Orbánról mindig azt mondják, a családjának kedvez, akkor így nem fogja-e a nepotizmus vádja érni Gyurcsány Ferencet? Videó a DK kampánynyitójáról.

Vasárnap mutatta be az EP-választási programját a Demokratikus Koalíció, az Azonnali pedig arra volt kíváncsi, mit teszi alkalmassá Gyurcsány Ferenc feleségét, Dobrev Klárát arra, hogy a DK EP-listaájának első helyét kapja meg Molnár Csaba előtt, aki már tapasztalt a brüsszeli politizálásban.

A politikusok és a civil szimpatizánsok is úgy gondolják, hogy Dobrev nagyon felkészült személy.

Sokak szerint már önmagában az, hogy nő, elég a lista első helyén való szerepléshez.

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció parlamenti képviselője szerint Dobrev „elkötelezett demokrata, szolidáris, polgári európai magyar, több nyelvet beszél, ismeri az Európai Uniót, és nem mellesleg nő.

Magyarországon jelenleg a palamentben kevesebb a nő, mint a magyar honvédségben: ez természetesen a magyar honvédségnek nagyon jó, de a magyar parlamentnek nem annyira” – mondja. 

Vágó István szerint egyszerűen„a képsségei, a gyakorlata, a múltja, a jelene és a jövője” teszik alkalmassá Dobrevet. 

A válaszadóktól azt is megkérdeztük, hogy

ha Orbán Viktort azzal vádolják, hogy a családját preferálja, akkor vajon most nem fogják-e nepotizmussal vádolni a DK-t.

Egyesek szerint ennek azért nem lehet alapja, mert „Gyurcsány Ferenc soha nem vett fel fizetést a miniszterelnöki munkáért, és a korrupció helyeslése sem fér hozzá a DK elveihöz”.

Van aki szerint lesznek majd ilyen vádak, mások viszont úgy látják, hogy egyáltalán semmi ok erre, és akadt olyan is, aki szerint „a Ferkó” legalább nem lopott. Annyit legalábbis, mint Orbán, biztos nem.

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója
Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek