Az LMP direkt nem vett részt Hadházy sokadik MTVA-s akcióján, a szocikat Tordai képviselte

2019.04.15. 19:14

Sokadjára akciózott Hadházy Ákos szervezésében az ellenzék az MTVA épületénél, de be most sem jutottak. A majdnem összellenzéki akcióban se szocialista és LMP-s politikust nem láttunk – mint kiderült, nem véletlenül!

Az LMP direkt nem vett részt Hadházy sokadik MTVA-s akcióján, a szocikat Tordai képviselte

Ismét az MTVA székházában akciózott az ellenzék: megint Papp Dániellel akartak beszélni a közmédia működéséről, de ez ismét nem sikerült, mivel nem engedték be őket a beléptetőkapun. Az akcióban részt vett a szervező Hadházy Ákos mellett a független Szél Bernadett és Mellár Tamás (aki a Párbeszéd frakciójában ül); illetve Tordai Bence (Párbeszéd); Hajnal Miklós, Berg Dániel, Cseh Katalin, Szarvas Koppány Bendegúz (Momentum); Varju László (DK) és Kepli Lajos (Jobbik),

a képeken azonban nem látni egy szocialista és LMP-s politikust sem. Na de miért? Utánajártunk!

Hadházy Ákost telefonon érte el az Azonnali: az egykori LMP-társelnök, manapság független képviselő elmondta lapunknak, hogy ő minden pártot hívott, az ügyben tehát a pártokat kell keresnünk, ő maga pedig köszöni azoknak a pártoknak, akik részt vettek az akcióban, mivel szerinte ez egy fontos ügy.

Beszéltünk Láng Balázzsal, az MSZP kommunikációs vezetőjével, aki elmondta:

a szocialistákat a párbeszédes Tordai Bence képviselte, hiszen a két párt közös listán indul az EP-választáson,

ezt kívánják hangsúlyozni ezzel is. Ezt erősítette meg nekünk Tordai Bence is. Az MSZP tehát nem távolmaradt az akciótól, hanem Tordai részvételével képviseltette magát.

Nem úgy az LMP: a párt egyáltalán nem volt ott a köztévés akciónál, méghozzá direkt. Az okokat firtató kérdésünkre Kanász-Nagy Máté LMP-szóvivő azt mondta, hogy ők most az EP-kampányukra és a klímaváltozással, tiszta levegővel kapcsolatos üzeneteikre akarnak koncentrálni. Szerintük

a köztévé székháza előtti hangulatkeltés nem visz közelebb a Fidesz megbuktatásához az EP-választáson,

ezért maradtak távol az akciótól az LMP-sek.

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől
Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek