+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. április 11. csütörtök, 19:27
Több mint kétszer annyian szavaznának a humoristából politikussá avanzsált Volodimir Zelenszkijre az ukrán elnökválasztás második fordulója előtt egy közvélemény-kutatás szerint, mint a jelenlegi államfőre, Petro Porosenkóra.

A tévésztárból politikussá lett Volodimir Zelenszkijre szavazna az emberek 51 százaléka az ukrán elnökválasztás második fordulójában – ezt az eredményt kapta a Szociológiai Csoport nevű ukrán kutatóintézet reprezentatív közvélemény-kutatása. A felmérés az ukrán elnökválasztás első fordulóját követően, április 5. és 10. között készült, és ez az első ilyen. Eszerint a megkérdezettek mindössze 21 százaléka szavazna a jelenlegi államfőre, Petro Porosenkóra, 18 százalékuk még nem döntötte el, kire voksol, míg 10 százalékuknak nem áll szándékában szavazni.

 

Ami a biztos szavazókat illeti, ott Zelenszkij még jobban áll: a voksok 61 százalékát kapná meg a felmérés szerint, míg Porosenko csak a 24 százalékát.

 

Zelenszkij egyébként minden korcsoportban népszerűbbnek bizonyult Porosenkónál, és ugyancsak ő vezet Ukrajna északi, déli, illetve keleti régióiban. Ugyanakkor a nyugati részeken kiegyenlített a két politikus közti verseny.

 

Egyébként nemcsak a felmérés, de a fogadóirodák is Zelenszkij győzelmét valószínűsítik az elnökválasztás második fordulójában, amelyet április 21-én tartanak, ugyanis Porosenko győzelme esetén háromszoros pénzt fizetnek.

 

Arról, hogy hogyan jutott oda az egyébként nem túl kreatív ukrán kampány, hogy drogtesztre mentek az elnökjelöltek, itt írt az Azonnali, arról pedig itt olvashattok, hogy Porosenkónak miért jöhet jól, hogy egy showman lett az ellenfele.

 

FOTÓ: Wikimedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A volt Munkáspárt-tag, Corbyn-szövetséges Ken Livingstone szerint a „zsidó szavazatok nem segítettek” a párt esélyein.

Pollreisz Balázs postaládájába valószínűleg Borkai Zsolt legnagyobb rajongója dobott be egy irodalmi igényű fenyegető levelet, ami miatt a politikus a rendőrséghez is fordult azóta.

És miért várja ezt hatalmas tömeg a bastogne-i városháza előtt a hidegben? A furcsa népszokásnak a második világháborúhoz van köze.

Rod Stewart nagyon örül Boris Johnson győzelmének, a korábban őt istenként tisztelő Celtic drukkereinek egy része viszont jelezte, hogy a továbbiakban nem szívesen látott vendég náluk.

Türkmenisztán elnöke megunta, hogy a közvetlen beosztottjai bevallottan korrumpálódtak, ezért mostantól ő maga sem kegyelmezhet meg senkinek, akikhez elér a botrány.

Miért van műanyagból a volt főpolgármester karácsonyfája? Tarlós István az Azonnali karácsonyi körkérdésében!

A pártelnök azért lemondásával megvárja, amíg a katasztrofális választási eredménnyel záró Labour rendezi sorait.

A hét kérdése

Végre kilépnek a britek? Vagy folytatódik a komédia? Esetleg az egész brexit csak egy kitűnő médiahekk volt arra, hogy végre figyeljen a britekre valaki? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Végre megtelik élettel az egyik legszebb budapesti vásárcsarnok. December 14.

Magyar topédesek december 20-án, Budakeszi, Kálvária Pince.

Nem csak szurkolóknak. Budapesten, az Ellátóházban, december 21-én.

Ez ilyen zene lesz. Pécsen, a Szabadkikötőben. December 29.

Az év egyik legjobb évnyitó bulija: Pécs komplett belvárosában koncertek délelőtt 10-től éjfélig. Január 4.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás