Ukrán elnökválasztás: fölényesen vezet Zelenszkij a második forduló előtt

Szerző: Hutter Marianna
2019.04.11. 19:27

Több mint kétszer annyian szavaznának a humoristából politikussá avanzsált Volodimir Zelenszkijre az ukrán elnökválasztás második fordulója előtt egy közvélemény-kutatás szerint, mint a jelenlegi államfőre, Petro Porosenkóra.

Ukrán elnökválasztás: fölényesen vezet Zelenszkij a második forduló előtt

A tévésztárból politikussá lett Volodimir Zelenszkijre szavazna az emberek 51 százaléka az ukrán elnökválasztás második fordulójában – ezt az eredményt kapta a Szociológiai Csoport nevű ukrán kutatóintézet reprezentatív közvélemény-kutatása. A felmérés az ukrán elnökválasztás első fordulóját követően, április 5. és 10. között készült, és ez az első ilyen. Eszerint a megkérdezettek mindössze 21 százaléka szavazna a jelenlegi államfőre, Petro Porosenkóra, 18 százalékuk még nem döntötte el, kire voksol, míg 10 százalékuknak nem áll szándékában szavazni.

Ami a biztos szavazókat illeti, ott Zelenszkij még jobban áll: a voksok 61 százalékát kapná meg a felmérés szerint, míg Porosenko csak a 24 százalékát.

Zelenszkij egyébként minden korcsoportban népszerűbbnek bizonyult Porosenkónál, és ugyancsak ő vezet Ukrajna északi, déli, illetve keleti régióiban. Ugyanakkor a nyugati részeken kiegyenlített a két politikus közti verseny.

Egyébként nemcsak a felmérés, de a fogadóirodák is Zelenszkij győzelmét valószínűsítik az elnökválasztás második fordulójában, amelyet április 21-én tartanak, ugyanis Porosenko győzelme esetén háromszoros pénzt fizetnek.

Arról, hogy hogyan jutott oda az egyébként nem túl kreatív ukrán kampány, hogy drogtesztre mentek az elnökjelöltek, itt írt az Azonnali, arról pedig itt olvashattok, hogy Porosenkónak miért jöhet jól, hogy egy showman lett az ellenfele.

FOTÓ: Wikimedia

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek