+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. április 11. csütörtök, 19:27
Több mint kétszer annyian szavaznának a humoristából politikussá avanzsált Volodimir Zelenszkijre az ukrán elnökválasztás második fordulója előtt egy közvélemény-kutatás szerint, mint a jelenlegi államfőre, Petro Porosenkóra.

A tévésztárból politikussá lett Volodimir Zelenszkijre szavazna az emberek 51 százaléka az ukrán elnökválasztás második fordulójában – ezt az eredményt kapta a Szociológiai Csoport nevű ukrán kutatóintézet reprezentatív közvélemény-kutatása. A felmérés az ukrán elnökválasztás első fordulóját követően, április 5. és 10. között készült, és ez az első ilyen. Eszerint a megkérdezettek mindössze 21 százaléka szavazna a jelenlegi államfőre, Petro Porosenkóra, 18 százalékuk még nem döntötte el, kire voksol, míg 10 százalékuknak nem áll szándékában szavazni.

 

Ami a biztos szavazókat illeti, ott Zelenszkij még jobban áll: a voksok 61 százalékát kapná meg a felmérés szerint, míg Porosenko csak a 24 százalékát.

 

Zelenszkij egyébként minden korcsoportban népszerűbbnek bizonyult Porosenkónál, és ugyancsak ő vezet Ukrajna északi, déli, illetve keleti régióiban. Ugyanakkor a nyugati részeken kiegyenlített a két politikus közti verseny.

 

Egyébként nemcsak a felmérés, de a fogadóirodák is Zelenszkij győzelmét valószínűsítik az elnökválasztás második fordulójában, amelyet április 21-én tartanak, ugyanis Porosenko győzelme esetén háromszoros pénzt fizetnek.

 

Arról, hogy hogyan jutott oda az egyébként nem túl kreatív ukrán kampány, hogy drogtesztre mentek az elnökjelöltek, itt írt az Azonnali, arról pedig itt olvashattok, hogy Porosenkónak miért jöhet jól, hogy egy showman lett az ellenfele.

 

FOTÓ: Wikimedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A szélsőjobboldali AfD is rácsatlakozott a németeknél is beindult emlékezetpolitikai vitára: szemeteszsákokkal csomagoltak egy Marx-szobrot.

Vladimir Bleszkebnyij tagadja a Szovjetunió megszűnését, és magát is szovjet állampolgárnak vallja, az orosz hatóságokat pedig nem tartja legitimnek.

Úgy tűnik, hajlunk a miniszterelnök javaslatára, és idén inkább Magyarországot fedezzük fel. A balatoni foglalások száma is nagyot nőtt még az elmúlt évihez képest is.

Ingyen adunk húsz lélegeztetőgépet a Türk Tanács egyik oszlopos tagjának.

Több mint bruttó 7,5 milliárdot költött a kormány az elmúlt négy évben nemzeti konzultációkról? Melyik volt a legdrágább közülük? Ez is kiderül a Miniszterelnöki Kabinetiroda által közölt összesítésből.

Több ellenzéki pártnak sem tetszett, hogy a Fidesz feltételeket szabna a közös uniós hitelfelvétel támogatásához. De miért nem szavazott akkor erről a DK, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP sem? Megkérdeztük.

Viktar Babarika és Valerij Capkala mind a belarusz establishmentből kiugorva indult Lukasenka ellen elnökjelöltként, de a hatóságok ott gáncsolják őket, ahol tudják.

A hét kérdése

Jól összezavarta az idei vakációszezont a koronavírus, de aki akar, az bel- és külföldre is elég sok helyre tud utazni. És te merre mész idén nyáron? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Ehhez a nyárhoz épp illik!

A legintelligensebb magyar DJ újra toporgást rendez Budapesten júlis 18-án.

Kis koncertek lehetnek, például Entrópia Architektúra is!

Az egyik fideszes, a másik nem különösebben: Békés Márton vs Pető Péter.

Minden háztartás kedvenc lázadójáról lesz szó.

Ezt is szerettétek

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás