Szavazz! Mit tudjon még az új Trianon-emlékmű?

2019.04.11. 10:36

Árokásás deluxe: százméteres köztéri gödörrel emlékezik meg Magyarország Trianonról. Mit tudjon még az emlékmű szerinted?

Szavazz! Mit tudjon még az új Trianon-emlékmű?

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

A Steindl Imre Program keretében ötmilliárd forintért épül meg a budapesti Alkotmány utca Kossuth téri végén a trianoni békeszerződés századik évfordulójára emlékező Nemzeti Összetartozás Emlékmű, ami nem egy szobor lesz, hanem

egy földbe süllyesztett, 100 méter hosszú rámpa.

A Honvéd utcáig tartó emlékmű 2020. május 31-ig fog felépülni, a végén egy több helyen meghasadt, körüljárható gránittömb lesz örökmécsessel, a folyosón magán pedig a történelmi Magyarország valamennyi – összesen több mint 12 ezer – településének neve lesz kőbe vésve az 1913-as helységnévtár szerinti változatban – ahogy arról az Urbanista beszámolt.

Ez utóbbi gravírozással nagy meló lesz, hiszen egy algoritmus fogja összerakni a feliratot úgy, hogy az véletlenszerű sorrendben legyen, a települések méretének megfelelő kisebb vagy nagyobb betűkkel szedve és úgy, hogy „a hosszú nevű településeknek megfelelő hosszú kőelemek ne menjenek át a dilatációs hézagokon”.

Szép, szép, de mit tudjon még szerinted a Nemzeti Összetartozás Árka? Szavazz!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek