Jóváhagyta a brit parlament a brexit-halasztás kezdeményezését

Szerző: Fekő Ádám
2019.04.09. 19:50

Theresa May június 30-ig tolta a brilépés határidejét, de akár hamarabb is megtörténhet, ha sikerül megegyezni.

Jóváhagyta a brit parlament a brexit-halasztás kezdeményezését

Jóváhagyta kedden a londoni alsóház, hogy Theresa May miniszterelnök az Európai Unió szerdai csúcsértekezletén kezdeményezze a brit EU-tagság megszűnésének további halasztását. A kormányzati indítványra 440, ellene 110 képviselő szavazott. 

May múlt pénteken kérte a brexit június 30-ig halasztását, kiemelve, hogy ha előbb sikerül megállapodásra jutnia, akkor hamarabb is elhagyhatják az Uniót. 

Az országban emiatt valószínűleg EP-választásokat is kell tartani, emiatt visszatérhet a politikába Niger Farage is. 

A brit parlament alsóháza már háromszor is leszavazta a miniszterelnök kialkudott megállapodását, az pedig egyelőre nem látszik, hogy lehetne feloldani ezt a problémát, mivel az Unió részéről sem nyitottak annyira a feltételek újratárgyalására. 

A britek mindenképp el akarják kerülni a megállapodás nélküli brilépést, egy ellenzéki indítvány kifejezetten kötelezi Mayt a határidő esetleges tovább tolásáról szükség esetén.

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek