Percekkel az esküvője előtt tartóztattak le egy gambiai férfit a bevándorlásiak Ausztriában

Szerző: Bakodi Péter
2019.04.08. 12:13

A hoppon maradt osztrák menyasszony szerint a hatóság szándékosan az esküvő előtt csapott le. A szélsőjobboldali alkancellár viszont kiállt az eljárás mellett.

Percekkel az esküvője előtt tartóztattak le egy gambiai férfit a bevándorlásiak Ausztriában

Komoly társadalmi vitát kavart Ausztriában a helyi bevándorlási hatóság (BFA) egy múlt heti akciója, mely során

a szervezet munkatársai pár perccel a házasságkötés előtt tartóztattak le egy 30 éves gambiai származású vőlegényt Salzburgban.

A férfit április elsejére Bécsbe rendelték az elutasított menedékkérelme miatt, de a határozatnak a több napos határidő ellenére sem tett eleget, sőt nem is mutatott hajlandóságot arra, hogy elfogadná az abban foglaltakat – indokolta a szokványosnak nem igazán mondható rajtaütést a BFA. Tájékoztatásuk szerint a férfit jelenleg Bécsben tartják őrizetben, ahonnan Olaszországba fogják szállítani, ugyanis itt lépett először az Európai Unió területére.

Ápolónőként dolgozó osztrák származású menyasszonya is Dél-Olaszországban ismerte meg a férfit, négy és fél évvel ezelőtt, egy nyaralás során. Az Österreich, az egyik legnagyobb ingyenes osztrák napilap meg is szólaltatta a csak Susanne B.-ként emlegetett nőt, aki elmondta, hogy az esküvő időpontját már hónapokkal ezelőtt lefoglalták a salzburgi anyakönyvi hivatalban, így

az osztrák bevándorlási hivatalban pontosan tudhatták előre, hogy mikor kell lecsapniuk, ha elrettentő példát akarnak teremteni.

Hogy tényleg ez volt-e az osztrák bevándorlásiak célja, az kérdéses, mindenesetre az osztrák kormánykoalíció kisebbik pártját adó szélsőjobboldali FPÖ vezetője, az alkancellári posztot is betöltő Heinz-Christian Strache a privát Facebook-profilján közzétett nyilvános bejegyzésben állt ki a BFA akciója mellett. A politikus jó iránynak tartja, hogy még egy esküvő sem állíthatja meg az illegális afrikai bevándorlók kiutasítását, egyben

köszönetet mondott saját pártja, az FPÖ kormányban lévő tagjainak az állhatatosságért.

STRACHE A REPÜLŐS EMOJIVAL EGYÉRTELMŰSÍTETTE, MIT IS GONDOL

Az FPÖ-nek bizonyos szempontból kapóra is jött ez a mostani történet, hiszen Strache határozott állásfoglalásával elterelhetik a médiafigyelmet a párt számára igencsak kellemetlen belpolitikai botrányról. Az FPÖ hetek óta próbálja – nem túl nagy sikerrel – elhatárolni magát a bevándorlásellenes osztrák identitárius mozgalomtól, melynek vezetője pénzadományt kapott az 50 halálos áldozatot követelő új-zélandi terrortámadás elkövetőjétől.

Szerinted megfelelően járt el az osztrák bevándorlási hatóság?

Bakodi Péter
Bakodi Péter az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek