+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bakodi Péter
2019. április 8. hétfő, 12:13
A hoppon maradt osztrák menyasszony szerint a hatóság szándékosan az esküvő előtt csapott le. A szélsőjobboldali alkancellár viszont kiállt az eljárás mellett.

Komoly társadalmi vitát kavart Ausztriában a helyi bevándorlási hatóság (BFA) egy múlt heti akciója, mely során

 

a szervezet munkatársai pár perccel a házasságkötés előtt tartóztattak le egy 30 éves gambiai származású vőlegényt Salzburgban.

 

A férfit április elsejére Bécsbe rendelték az elutasított menedékkérelme miatt, de a határozatnak a több napos határidő ellenére sem tett eleget, sőt nem is mutatott hajlandóságot arra, hogy elfogadná az abban foglaltakat – indokolta a szokványosnak nem igazán mondható rajtaütést a BFA. Tájékoztatásuk szerint a férfit jelenleg Bécsben tartják őrizetben, ahonnan Olaszországba fogják szállítani, ugyanis itt lépett először az Európai Unió területére.

 

Ápolónőként dolgozó osztrák származású menyasszonya is Dél-Olaszországban ismerte meg a férfit, négy és fél évvel ezelőtt, egy nyaralás során. Az Österreich, az egyik legnagyobb ingyenes osztrák napilap meg is szólaltatta a csak Susanne B.-ként emlegetett nőt, aki elmondta, hogy az esküvő időpontját már hónapokkal ezelőtt lefoglalták a salzburgi anyakönyvi hivatalban, így

 

az osztrák bevándorlási hivatalban pontosan tudhatták előre, hogy mikor kell lecsapniuk, ha elrettentő példát akarnak teremteni.

 

Hogy tényleg ez volt-e az osztrák bevándorlásiak célja, az kérdéses, mindenesetre az osztrák kormánykoalíció kisebbik pártját adó szélsőjobboldali FPÖ vezetője, az alkancellári posztot is betöltő Heinz-Christian Strache a privát Facebook-profilján közzétett nyilvános bejegyzésben állt ki a BFA akciója mellett. A politikus jó iránynak tartja, hogy még egy esküvő sem állíthatja meg az illegális afrikai bevándorlók kiutasítását, egyben

 

köszönetet mondott saját pártja, az FPÖ kormányban lévő tagjainak az állhatatosságért.

 

STRACHE A REPÜLŐS EMOJIVAL EGYÉRTELMŰSÍTETTE, MIT IS GONDOL

 

Az FPÖ-nek bizonyos szempontból kapóra is jött ez a mostani történet, hiszen Strache határozott állásfoglalásával elterelhetik a médiafigyelmet a párt számára igencsak kellemetlen belpolitikai botrányról. Az FPÖ hetek óta próbálja – nem túl nagy sikerrel – elhatárolni magát a bevándorlásellenes osztrák identitárius mozgalomtól, melynek vezetője pénzadományt kapott az 50 halálos áldozatot követelő új-zélandi terrortámadás elkövetőjétől.

 

Szerinted megfelelően járt el az osztrák bevándorlási hatóság?

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Zágrábban az antifasizmus napján ismét fellángolt a vita, hogy nevezzék-e vissza a Nemzeti Színház előtti teret Titóra. De nem fogják.

A logójukat adják-e csak, vagy aktivistákat is? Körbekérdeztük az ellenzéki összefogás pártjait.

Az Apple Daily volt a legnagyobb és a legtovább fennálló hongkongi print bulvárnapilapot és online hírportált is üzemeltető médium, ami a kínai rezsimnek nem kellemes dolgokról is beszámolt.

A koronavírus-járvány miatt egy évvel elcsúsztatott olimpiát anno még úgy reklámozták, hogy az a világjárvány feletti győzelem bizonyítéka lesz.

Pénzzel, de volt, hogy néha tejtermékekkel fizettek le rendőröket Romániában.

1941. június 22-én éjjel negyed négykor kezdetét vette a Barbarossa-hadművelet, melynek célja a Szovjetunió lerohanása és térdre kényszerítése volt.

Věra Jourová szerint például ha valakinek baja van a szivárványszínnel, az róla mond el sokat, a bajor Markus Söder szerint meg ez a büszke útja annak, hogy a társadalom szabadságáért szóljunk fel.

A hét kérdése

Magyarország hiába szerepelt eddig jól az Eb-n, mivel a legnehezebb csoportba került, így az esélyek egyáltalán nem nekünk kedveznek. Ennek ellenére matematikailag van esélyünk, hogy továbbjussunk. Szerinted sikerülni fog?

Azért ide elnéznénk

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás