Meglepően menő fesztivált szervez idén nyárra Kolozsvár

Szerző: Fekő Ádám
2019.04.06. 17:45

Az Electric Castle fellépőire és helyszínére ránézve pont szuper opció azoknak, akik unják az egyhangú magyar fesztiválkínálatot.

Meglepően menő fesztivált szervez idén nyárra Kolozsvár

A fesztiválturizmus még pár éve sem számított olyan magától értetődő dolognak, de a piac teljes feltöltődése és a Szigeten kívüli magyar fesztiváluniverzum ellaposodásának köszönhetően érdemes kicsit elnézni a határon túlra. Az elmúlt években az újvidéki Exit, esetleg a trencséni Pohoda voltak a legkönnyebben elérhető és legizgalmasabb vállalkozások, de az utóbbi időben Románia nagyon vonzó opcióvá vált: a számtalan elektronikus zenei fesztiválról most nem is beszélnénk, ugyanis egész pofás neveket kezd összehozni a Kolozsvártól pár kilométerre található Bánffy-kastélyban rendezett Electric Castle.

A fesztivált először 2013-ban rendezték meg, és a különleges helyszín miatt gyorsan népszerűvé tudott válni.

Nem csak azért, mert a Bánffy-kastély tényleg olyan szinten különleges helyszín, amit talán csak a már említett szerbiai Péterváradi erőd tud nyújtani, de a közeli Kolozsvár is bőven van olyan jó város, hogy pár napig ellazuljon ott az ember a koncertek előtt.

Idén a fellépőkkel is tudtak erősíteni. A Florence + the Machine abszolút A-kategóriás névnek számít a világon bárhol, és bár persze a Limp Bizkitra is biztos el lehet ugrálni még 2019 nyarán is, a lényeg a valamivel kisebb nevek körül van: Nils Frahm például valószínűleg az év legszürreálisabb koncertjét adhatja, hiszen Budapesten például a Művészetek Palotájában lépett fel a kortárs zongora egyik legnépszerűbb figurája, de ott a mindig dögös Metric, a különösen hip Chvrches is. Ja és igen, van Thirty Seconds to Mars is.

Mivel a térségben nagyon szeretik az elektronikus zenét, talán nem véletlen, hogy az Electric Castle ebben igazán erős: Black Madonna, Christian Loffler vagy Rone mind elit névnek számítanak a maguk köreiben, de amúgy a még nem teljes programra ránézve tényleg kénytelenek vagyunk azt mondani, hogy megéri az a hat óra autózás Erdélybe július 17. és 21. között.

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek