+++ MIBEN FEJLŐDJÜNK, MIRŐL ÍRJUNK? MONDD EL A VÉLEMÉNYEDET AZ AZONNALIRÓL! +++
Techet Péter
2019. április 5. péntek, 18:16
Matteo Salvini olasz belügyminiszter öleléssel gratulált Novák Katalinnak a veronai családvédelmi konferencián – az államtitkár látható örömére.

Amint arról az Azonnali is beszámolt: múlt péntektől vasárnapig Veronában zajlott a megtévesztő nevű Családok Világkongresszusa, ami valójában abortusz- és melegellenes, valamint antifeminista politikusok és aktivisták találkozója volt. Többek között a homoszexualitást büntetőjogilag üldözni akaró ugandai parlamenti képviselő is részt vett rajta. 

 

Magyar részről Novák Katalin, az EMMI államtitkára, a Fidesz alelnöke tartott szombaton beszédet. Előtte már tájékoztatta az olasz sajtót a magyar kormány családpolitikájának általa vélt sikereiről. Ugyan ezeket figyelemreméltóként elismerte az Avvenire, olasz katolikus napilap, az újság mégis azt emelte ki: katolikus szempontból elfogadhatatlan, ha – amint Orbánnál – a nacionalizmus és az idegenellenesség eszköze lesz a családpolitika.

 

Salvini közeledését most a barátai is elutasítják

 

A hétfőre beharangozott nagy EU-ellenes találkozó annyira balul sült el, hogy nem csak Orbán, de még Marine Le Pen és az osztrák FPÖ se megy el Salvinihez.

 

A baloldali La Repubblica értesülései szerint Orbán esetleg május végén, a Lega milánói kampányzárójára nézne el.

 

Persze Orbánnak leginkább az éri meg, ha egészen a választásokig kivár, és csak akkor szakít a Néppárttal – azaz áll át az EU-ellenesek táborába –, ha Salviniék szövetsége jelentősen megerősödik, elhozva a mandátumok akár harmadát is. De jelenleg inkább az EU-ellenes táboron belüli feszültségek látszanak: Le Pen és az FPÖ távolmaradása például azért is felettébb kínos Salvininek, mert velük ma is amúgy egy frakcióban ül az Európai Parlamentben.

 

Matteo Salvini még nem Orbánt, csak Novák Katalint öleli

 

A Fidesz részéről egyelőre az Orbán mögötti politikusok tarthatják a kapcsolatokat az EU-ellenes pártokkal: Gulyás Gergely kancelláriaminiszter Bécsben Heinz-Christian Strache FPÖ-elnök páholyában élvezhette a bécsi operabált, múlt hétvégén pedig Novák Katalin külön Matteo Salvini meghívására adott elő a veronai antifeminista kongresszuson.

 

Itt pedig készült egy kép, amit az Internazionale olasz hetilap közölt: ez nem csak politikai értelemben lehet kínos a Fidesz és a Lega közeledését tagadóknak, de Matteo Salvininek is, akinek pár hete új barátnője van.

 

A KÉPEN SALVINI GRATULÁL NOVÁK KATALINNAK, AKI LÁTHATÓAN ÉLVEZI A HELYZETET. FOTÓ: INTERNAZIONALE

 

Novák Katalin amúgy férjezett, három gyermeke van.

 

Salvini szerelmei

 

Matteo Salvini magánélete mostanság megint az olasz média címlapjain szerepelt: az elvált, gyerekeit elhagyó, de a katolikus családmodell mellett kardoskodó olasz belügyminiszternek pár hete lett új barátnője.

 

A NEGYVENHAT ÉVES POLITIKUS MOSTANI PARTNERE A FORZA ITALIA EGYIK POLITIKUSÁNAK HUSZONHAT ÉVES LÁNYA, FRANCESCA VERDINI. FOTÓ: ANSA / RICCARDO ANTIMIANI

 

Korábbi barátnője, Elisa Isoardi harminchat éves tévés műsorvezető tavaly novemberben egy Instagramra feltöltött felmeztelen képpel és köszönömmel jelentette be Salvininek, hogy szakítana vele.

 

ELISA ISOARDI, AZ EXBARÁTNŐ. FOTÓ: ELISA ISOARDI / FACEBOOK

 

Az Azonnali kereste Francesca Verdinit, Matteo Salvini jelenlegi partnerét, hogy mit szól a Novák Katalinnal készült fotóhoz, de nem tudtuk még elérni.

 

És te kit ölelnél? Szavazz!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

2020-tól kezdve három éven át segítenék Marokkót, Etiópiát és Malit, hogy helyi fejlesztésekkel előzzék meg a migrációt.

Csomagolásmentes sarok, kevesebb műanyagszemét, több friss termék, szép célok, de vajon megvalósíthatóak?

Az FPÖ kutyás szelfik helyett Strache régi riválisáról szóló posztokkal árasztja el a bukott pártelnök rajongói oldalát.

A jövőben a felhasználók beállíthatják, hogy ha a weboldalakon böngésznek, az onnan származó adatokat ne lehessen összekötni a
Facebook-profiljukkal.

Depresszió, bipoláris zavar és skizoférnia: ezek a betegségek is gyakoribbak voltak ott, ahol rosszabb a levegő minősége – állítja egy új tanulmány.

A hét kérdése

Egy 34 millió forintos adakozás még bőven nem elég, de nekünk van pár ötletünk arra, hogy mivel lágyíthatná meg Tiborcz szeretett nemzetünk szívét!

Azért ide elnéznénk

Figyelemfelhívó bringatúra Budapestről Szentendrére augusztus 24-én délelőtt.

Beszéddel is készül. Augusztus 24-én, a pesti Jelen bisztróban.

Dumbledore wouldn't let this happen. Augusztus 31-én délután, Budapesten.

Gellért Ádám ad elő a Clio Intézet estjén szeptember 4-én.

Tokaj-Hegyalja legszebb falujában szeptember 13-án végig lehet kóstolni a helyi borászatok legjobb borait.

Ezt is szerettétek

Mire elég, ha Zuzana Čaputová elnök azt mondja magyarul, hogy köszönöm? Jarábik Balázs felvidéki elemző elmagyarázza.

A Coca-Cola ugyanolyan politikai termék, mint a Fidesz. Kár, hogy az előbbinek a magyar ellenzék is bedőlt, írja Techet Péter.

A véleménybuborékok ártanak jobban a demokráciának, vagy pártízezer „hülye” szavazó?

Az Azonnali birtokába kerültek a 2018-as szerződéseik: volt, ahol a kutatási pénznek nevezett összegből focipályát újítottak fel. Hogy mi?! Tényfeltárás!

Twitter megosztás Google+ megosztás