+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Techet Péter
2019. április 5. péntek, 18:16
Matteo Salvini olasz belügyminiszter öleléssel gratulált Novák Katalinnak a veronai családvédelmi konferencián – az államtitkár látható örömére.

Amint arról az Azonnali is beszámolt: múlt péntektől vasárnapig Veronában zajlott a megtévesztő nevű Családok Világkongresszusa, ami valójában abortusz- és melegellenes, valamint antifeminista politikusok és aktivisták találkozója volt. Többek között a homoszexualitást büntetőjogilag üldözni akaró ugandai parlamenti képviselő is részt vett rajta. 

 

Magyar részről Novák Katalin, az EMMI államtitkára, a Fidesz alelnöke tartott szombaton beszédet. Előtte már tájékoztatta az olasz sajtót a magyar kormány családpolitikájának általa vélt sikereiről. Ugyan ezeket figyelemreméltóként elismerte az Avvenire, olasz katolikus napilap, az újság mégis azt emelte ki: katolikus szempontból elfogadhatatlan, ha – amint Orbánnál – a nacionalizmus és az idegenellenesség eszköze lesz a családpolitika.

 

Salvini közeledését most a barátai is elutasítják

 

A hétfőre beharangozott nagy EU-ellenes találkozó annyira balul sült el, hogy nem csak Orbán, de még Marine Le Pen és az osztrák FPÖ se megy el Salvinihez.

 

A baloldali La Repubblica értesülései szerint Orbán esetleg május végén, a Lega milánói kampányzárójára nézne el.

 

Persze Orbánnak leginkább az éri meg, ha egészen a választásokig kivár, és csak akkor szakít a Néppárttal – azaz áll át az EU-ellenesek táborába –, ha Salviniék szövetsége jelentősen megerősödik, elhozva a mandátumok akár harmadát is. De jelenleg inkább az EU-ellenes táboron belüli feszültségek látszanak: Le Pen és az FPÖ távolmaradása például azért is felettébb kínos Salvininek, mert velük ma is amúgy egy frakcióban ül az Európai Parlamentben.

 

Matteo Salvini még nem Orbánt, csak Novák Katalint öleli

 

A Fidesz részéről egyelőre az Orbán mögötti politikusok tarthatják a kapcsolatokat az EU-ellenes pártokkal: Gulyás Gergely kancelláriaminiszter Bécsben Heinz-Christian Strache FPÖ-elnök páholyában élvezhette a bécsi operabált, múlt hétvégén pedig Novák Katalin külön Matteo Salvini meghívására adott elő a veronai antifeminista kongresszuson.

 

Itt pedig készült egy kép, amit az Internazionale olasz hetilap közölt: ez nem csak politikai értelemben lehet kínos a Fidesz és a Lega közeledését tagadóknak, de Matteo Salvininek is, akinek pár hete új barátnője van.

 

A KÉPEN SALVINI GRATULÁL NOVÁK KATALINNAK, AKI LÁTHATÓAN ÉLVEZI A HELYZETET. FOTÓ: INTERNAZIONALE

 

Novák Katalin amúgy férjezett, három gyermeke van.

 

Salvini szerelmei

 

Matteo Salvini magánélete mostanság megint az olasz média címlapjain szerepelt: az elvált, gyerekeit elhagyó, de a katolikus családmodell mellett kardoskodó olasz belügyminiszternek pár hete lett új barátnője.

 

A NEGYVENHAT ÉVES POLITIKUS MOSTANI PARTNERE A FORZA ITALIA EGYIK POLITIKUSÁNAK HUSZONHAT ÉVES LÁNYA, FRANCESCA VERDINI. FOTÓ: ANSA / RICCARDO ANTIMIANI

 

Korábbi barátnője, Elisa Isoardi harminchat éves tévés műsorvezető tavaly novemberben egy Instagramra feltöltött felmeztelen képpel és köszönömmel jelentette be Salvininek, hogy szakítana vele.

 

ELISA ISOARDI, AZ EXBARÁTNŐ. FOTÓ: ELISA ISOARDI / FACEBOOK

 

Az Azonnali kereste Francesca Verdinit, Matteo Salvini jelenlegi partnerét, hogy mit szól a Novák Katalinnal készült fotóhoz, de nem tudtuk még elérni.

 

És te kit ölelnél? Szavazz!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A 2010-es évek elején még fagyos volt a viszony, de mostanra eljutottak egészen addig, hogy a Fidesz már az RMDSZ ellenében induló erdélyi jobboldaliakat hazaárulózza. Hogyan jutottak el idáig?

Most ismerte el először valaki a Bizottságban, hogy talán nem minden volt rendben a vakcinabeszerzésekkel.

Közel három és fél óráig kellett magyarázkodniuk az EP-ben a vakcinagyártó cégek vezetőinek, hogy mikor érkeznek meg az EU-nak ígért vakcinák.

Nem tetszik neki egy szabálymódosítás, aminek segítségével a komplett Fidesz-delegációt ki lehetne tessékelni a néppárti frakcióból.

Márciusban újra tárgyalnak majd róla a tagállamok vezetői.

Tudják, hogy idén is lesöpri a Fidesz a javaslatukat, ám 2022 után szerintük meglesz az ügynöknyilvánosság. Keresztes László Lórántot, az LMP frakcióvezetőjét kérdeztük.

A hét kérdése

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Dönts te!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

Twitter megosztás Google+ megosztás