+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Techet Péter
2019. április 5. péntek, 18:16
Matteo Salvini olasz belügyminiszter öleléssel gratulált Novák Katalinnak a veronai családvédelmi konferencián – az államtitkár látható örömére.

Amint arról az Azonnali is beszámolt: múlt péntektől vasárnapig Veronában zajlott a megtévesztő nevű Családok Világkongresszusa, ami valójában abortusz- és melegellenes, valamint antifeminista politikusok és aktivisták találkozója volt. Többek között a homoszexualitást büntetőjogilag üldözni akaró ugandai parlamenti képviselő is részt vett rajta. 

 

Magyar részről Novák Katalin, az EMMI államtitkára, a Fidesz alelnöke tartott szombaton beszédet. Előtte már tájékoztatta az olasz sajtót a magyar kormány családpolitikájának általa vélt sikereiről. Ugyan ezeket figyelemreméltóként elismerte az Avvenire, olasz katolikus napilap, az újság mégis azt emelte ki: katolikus szempontból elfogadhatatlan, ha – amint Orbánnál – a nacionalizmus és az idegenellenesség eszköze lesz a családpolitika.

 

Salvini közeledését most a barátai is elutasítják

 

A hétfőre beharangozott nagy EU-ellenes találkozó annyira balul sült el, hogy nem csak Orbán, de még Marine Le Pen és az osztrák FPÖ se megy el Salvinihez.

 

A baloldali La Repubblica értesülései szerint Orbán esetleg május végén, a Lega milánói kampányzárójára nézne el.

 

Persze Orbánnak leginkább az éri meg, ha egészen a választásokig kivár, és csak akkor szakít a Néppárttal – azaz áll át az EU-ellenesek táborába –, ha Salviniék szövetsége jelentősen megerősödik, elhozva a mandátumok akár harmadát is. De jelenleg inkább az EU-ellenes táboron belüli feszültségek látszanak: Le Pen és az FPÖ távolmaradása például azért is felettébb kínos Salvininek, mert velük ma is amúgy egy frakcióban ül az Európai Parlamentben.

 

Matteo Salvini még nem Orbánt, csak Novák Katalint öleli

 

A Fidesz részéről egyelőre az Orbán mögötti politikusok tarthatják a kapcsolatokat az EU-ellenes pártokkal: Gulyás Gergely kancelláriaminiszter Bécsben Heinz-Christian Strache FPÖ-elnök páholyában élvezhette a bécsi operabált, múlt hétvégén pedig Novák Katalin külön Matteo Salvini meghívására adott elő a veronai antifeminista kongresszuson.

 

Itt pedig készült egy kép, amit az Internazionale olasz hetilap közölt: ez nem csak politikai értelemben lehet kínos a Fidesz és a Lega közeledését tagadóknak, de Matteo Salvininek is, akinek pár hete új barátnője van.

 

A KÉPEN SALVINI GRATULÁL NOVÁK KATALINNAK, AKI LÁTHATÓAN ÉLVEZI A HELYZETET. FOTÓ: INTERNAZIONALE

 

Novák Katalin amúgy férjezett, három gyermeke van.

 

Salvini szerelmei

 

Matteo Salvini magánélete mostanság megint az olasz média címlapjain szerepelt: az elvált, gyerekeit elhagyó, de a katolikus családmodell mellett kardoskodó olasz belügyminiszternek pár hete lett új barátnője.

 

A NEGYVENHAT ÉVES POLITIKUS MOSTANI PARTNERE A FORZA ITALIA EGYIK POLITIKUSÁNAK HUSZONHAT ÉVES LÁNYA, FRANCESCA VERDINI. FOTÓ: ANSA / RICCARDO ANTIMIANI

 

Korábbi barátnője, Elisa Isoardi harminchat éves tévés műsorvezető tavaly novemberben egy Instagramra feltöltött felmeztelen képpel és köszönömmel jelentette be Salvininek, hogy szakítana vele.

 

ELISA ISOARDI, AZ EXBARÁTNŐ. FOTÓ: ELISA ISOARDI / FACEBOOK

 

Az Azonnali kereste Francesca Verdinit, Matteo Salvini jelenlegi partnerét, hogy mit szól a Novák Katalinnal készült fotóhoz, de nem tudtuk még elérni.

 

És te kit ölelnél? Szavazz!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A pártelnök azért lemondásával megvárja, amíg a katasztrofális választási eredménnyel záró Labour rendezi sorait.

Miért van műanyagból a volt főpolgármester karácsonyfája? Tarlós István az Azonnali karácsonyi körkérdésében!

Mit jelent, ha valaki küld neked egy tüzet? És ha barackot? Ha padlizsánt? Mit jelent a szív? És az, ha egy majom befogja a szemét? 16 kérdés, hajrá!

Csütörtök van, választanak a britek, eldőlhet a szigetország sorsa. Egy gendersemleges pingvin tegnap megjósolta, hogy Corbyn nyer, de mit mondasz te?

Életében először tesz újévi fogadalmat Ferencváros független polgármestere. Hogy mégis mi lesz az, azt az Azonnalinak árulta el.

A budapesti bazilika előtti karácsonyi vásár olyan közönségszavazáson lett a legjobb, ahol már a jelöltséghez tízezer eurót kell kipengetni. Orbán azért büszkélkedik vele.

A hét kérdése

Miközben Matolcsy György, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum azon vitázik, jó vagy rossz lenne-e Magyarországnak az euró minél előbbi bevezetése, az Azonnali az olvasókhoz fordul: kell-e nektek magyar euró?

Azért ide elnéznénk

Végre megtelik élettel az egyik legszebb budapesti vásárcsarnok. December 14.

Magyar topédesek december 20-án, Budakeszi, Kálvária Pince.

Nem csak szurkolóknak. Budapesten, az Ellátóházban, december 21-én.

Ez ilyen zene lesz. Pécsen, a Szabadkikötőben. December 29.

Az év egyik legjobb évnyitó bulija: Pécs komplett belvárosában koncertek délelőtt 10-től éjfélig. Január 4.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás