Román trollok ostromolják Frans Timmermans Facebook-oldalát

Szerző: Kulcsár Árpád
2019.04.04. 18:36

Azt mondják, ne avatkozzon be a román belügyekbe. Közben más románok meg azt kérik, hogy igenis avatkozzon bele.

Román trollok ostromolják Frans Timmermans Facebook-oldalát

Több száz román felhasználó  kommentje jelzi, hogy elég valószínű, hogy a szociáldemokrata párt trollhadserege támadásba lendült az Európai Bizottság alelnöke ellen. Ráadásul  FransTimmermans minden egyes mostanában történt megosztása alá kommentelnek, legyen szó akár arról, hogy a tulipánokat dicséri, vagy az EP-választásokra buzdít.


 

Az üzenetek – amikor éppen nem gyalázkodásból álltak, vagy abból, hogy elküldték Timmermanst a fenébe, hanem érveket is tartalmaztak, akkor – nagyon hasonlóak voltak ahhoz, amit Viorică Dăncilă miniszterelnök, vagy Tudorel Toader igazságügyi miniszter  is elmondott egy nappal korábban több más szociáldemokrata (PSD-s) politikussal egyetemben.

Történt ugyanis, hogy Timmermans azt mondta a hét elején, aggasztja, ami Laura Coduța Kövesivel, az európai főügyész-jelölttel történik. Kövesi ekkor ugyanis bírósági felügyelet alatt állt, és úgy volt, hogy nem hagyhatja el Romániát, ez pedig jelentősen visszavetette volna az esélyeit, annak ellenére, hogy most már ő az Európai Parlament hivatalos jelöltje a főügyészi pozícióra.

Dăncilă olyan vehemens hangnemben, és olyan durvasággal támadta meg ezután Timmermanst, hogy sokan elkezdték kritizálni miatta, mondván, nem illik a diplomáciába ilyen hangnem.

A mondandója lényege pedig az volt, hogy Brüsszelből beavatkoznak a román igazságszolgáltatásba.

Ezután kitört a nagy román kommentháború Timmermans oldalán, megosztásai alatt egyesek azért idiótázzák, mert leállított volna egy folyamatban levő eljárást, és ezzel beavatkozott volna egy ország belügyeibe. Mások pedig igenis arra buzdítják Timmermanst, hogy legyen szíves kirúgni a PSD-t az Európai Szocialisták Pártjából, a holland politikus ugyanis nem csupán az Európai Bizottság alelnöke, hanem a szocialisták csúcsjelöltje is egyben.


 

Egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a PSD hasonló sorsra jut, mint a romániai ALDE, akikkel kapcsolatban nemrég Guy Verhofstadt, az európai liberálisok csúcsjelöltje kijelentette, hogy meg fogják tárgyalni a kizárásukat.  

Kövesi miatt azonban igazán nem kellene már összeveszni, ugyanis tegnap a legfelsőbb bíróság felmentette azok alól a vádak alól, amik miatt hatósági megfigyelés alatt tartották, így elvileg mehet az Európai Ügyészség élére, amennyiben sikerül az EP--nek és a Tanéácsnak dűlőre jutniuk, a Tanács ugyanis inkább a francia Jean-François Bohnertet preferálja, és a felek nem jutottak még egyeztetésre, legközelebb áprilsi 12-én ülnek tárgyalóasztalhoz.

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek