Theresa May tovább halasztaná a brexitet

Szerző: Fekő Ádám
2019.04.02. 19:50

Akarom mondani brilépést! May nem szeretne EP-választásokat tartani, de még szüksége lenne pár hétre, hogy megtalálja a tökéletes receptet.

Theresa May tovább halasztaná a brexitet

Mivel első körben csak április 12-ig kérte a brilépés halasztását Theresa May brit miniszterelnök, de azóta is csak leszavazták az összes javaslatát, ezért újabb rövid halasztást fog kérni – írja a Guardian. A cél természetesen az, hogy elkerüljék az EU oldaláról már nagyon valószínűnek leírt rendezetlen kilépést, és szeretne még több verziót a parlament elé tárni. 

Bár az újabb hosszabbítás pontos dátumáról még nincs szó, May nem szeretne emiatt május 22-én EP-választásokat is tartani, úgyhogy az újabb határidő még azelőtt lenne. 

„Nehéz idők ezek mindenki számára, mindegyik vitázó fél át akarja vinni az akaratát. De kötelező, és meg is tudjuk találni azt a kompromisszumot, amivel végre tudjuk hajtani, amire a brit emberek szavaztak” – mondta May.

Az ideiglenes hosszabbítást egyelőre jóvá kell hagynia a saját pártjának, az ellenzék egy részének, illetve az Uniónak is.

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek