A legtöbb késelős bűnelkövetőt Michaelnek hívják a Saar-vidéken – az AfD szomorú lehet

Szerző: Techet Péter
2019.03.29. 14:55

A saar-vidéki AfD kikérte az elmúlt három év késelős bűnelkövetőinek neveit a saar-vidéki rendőrségtől. De nem a várt eredmény jött: külföldi hangzású keresztnévűek helyett a Michaelek, Danielek és Andreasok tűnnek veszélyesnek.

A legtöbb késelős bűnelkövetőt Michaelnek hívják a Saar-vidéken – az AfD szomorú lehet

A szélsőjobboldali párt, bizonyítandó, hogy mennyire veszélyesek a bevándorlók, arra volt kiváncsi: milyen keresztnevűek követtek el 2016 óta késeléses bűncselekményeket Saar-vidéken.

Amint arról a Saarbrücker Zeitung beszámolt: az AfD tartományi szervezete megkapta a választ a kis délnyugat-német tartomány rendőrségétől: 2016 januárja és 2018 decembere között a legtöbb ilyen bűncselekményt Michael, Andreas és Daniel, azaz tipikus német keresztnevű emberek követték el.

Az első tízbe egyetlen arab név se került be. Viszont – ha követjük a széljobbos logikát –

 
tessék óvakodni még a Sascha, a Thomas, a Christian, a Kevin, a Manuel, a Patrick, a David, a Jens, a Justin és a Sven keresztnevűektől, ugyanis ők alkotják az elkövetői toplistát.

Összességében az elmúlt három évben 1480 olyan bűncselekmény vagy szabálysértés volt, amit késsel követtek el. Ha nem az elkövetők keresztneveit nézzük, akkor is vezetnek a németek: 842 német elkövető volt, 122 szír, 94 más EU-országból érkezett, és akadt még 36 afgán.

Techet Péter
Techet Péter az Azonnali főmunkatársa

Doktori jogból és történelemből, külpolitika érdeklődésből, Közép-Európa hobbiból. Münchentől New Yorkig sok helyen volt otthon. Többet élt Triesztben, mint a NER-ben.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek