Bocsánatot kért a BBC Porosenkotól, és még fizetnek is az ukrán elnöknek

Szerző: Bakodi Péter
2019.03.28. 14:37

A brit közmédia azt híresztelte, hogy az ukrán államfő 400 ezer dollárt fizetett Trump ügyvédjének, cserébe a két vezető közötti személyes találkozó meghosszabbításáért.

Bocsánatot kért a BBC Porosenkotól, és még fizetnek is az ukrán elnöknek

Bocsánatot kért Petro Porosenko ukrán elnöktől a a brit közszolgálati média, a BBC, mivel tavaly májusban arról adtak hírt, hogy az ukrán államfő 400 ezer dollárt fizetett Michael Cohennek, Donald Trump amerikai elnök ügyvédjének, cserébe a két vezető közötti személyes találkozó meghosszabbításáért.

A BBC elismerte, hogy megalapozatlan információkra hagyatkoztak az állítólagos vesztegetésről szóló anyagukban.

A brit közmédia az adott anyagok eltávolítása, valamint a bocsánatkérés mellett hajlandó fájdalomdíjat fizetni az ukrán elnöknek, és megtérítik az ügy kapcsán felmerülő esetleges jogi költségeit is. A kárpótlás anyagi vonzatának lehetséges mértékéről nem kerültek nyilvánosságra információk.

Könnyen lehet, hogy Petro Porosenkonak bőven lesz ideje elkölteni a pénzt,

ugyanis a legfrissebb közvélemény-kutatások alapján elképzelhető, hogy csupán a harmadik helyet szerzi meg a vasárnap esedékes ukrajnai elnökválasztás első fordulójában, a TV-sztárból politikussá avanzsáló Volodimir Zelenszkij és a sajátos hajviseletéről messze földön ismert Julija Timosenko után. A választás második fordulójában csak a két legnagyobb támogatással rendelkező elnökjelölt vesz részt.

A legesélyesebb jelölteket korábban az Azonnali is bemutatta egy hosszabb elemzésben.

Bakodi Péter
Bakodi Péter az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek