Budapesten kérdeztünk körbe, hogy létezik-e a lengyel-magyar barátság

2019.03.23. 16:53

Mítosz vagy valóság a két nép szoros kapcsolata? Csak az alkohol köt minket össze, vagy valami más is? Budapestieket kérdeztünk a lengyel-magyar barátságról: az biztos, hogy nemcsak a politikusok, de maguk a magyarok is számon tartják azért ezt a kapcsolatot. Videó!

Március 23-a a lengyel-magyar barátság napja. 2007 óta minden évben vannak ünnepségek és különböző kulturális rendezvények ezzel kapcsolatban – hogy mi ennek a sztorija, azt az Azonnalinak Mitrovits Miklós történész mesélte el. Idén a hivatalos esemény a lengyelországi Kielcében lesz, ahova Áder János köztársasági elnök is ellátogat. Megkérdeztüka a március 15-én Budapestre látogató lengyeleket is a témáról, de


 

arra is kiváncsiak voltunk, hogy a budapesti utca embere hogyan vélekedik a két nép barátságáról, létezik-e szerinte ilyen?

Ha igen, akkor ezt megtapasztalták-e már személyesen? Illetve mi a közös bennünk magyarokban és a lengyelekben, és mik a különbségek a két nép között? Az biztos, hogy nemcsak a politikusok, de maguk a magyarok is számon tartják ezt a kapcsolatot. És ha nem is mindenki találkozott már életében lengyelekkel azért sokaknak volt már velük valamilyen pozitív tapasztalata. Egyeseknek pedig még lengyel barátaik is vannak. És hogy mi a közös bennünk? Hát

a történelem biztosan – és az is, hogy mindkét nép nagyon szeret inni.

Ez alapján mindenképpen igaz, hogy lengyel magyar két jó barát, együtt harcol, s issza borát. Ha szeretnéd tudni, hogy a boron kívül mit esznek, isznak, olvasnak, milyen filmeket néznek és milyen zenéket hallgatnak a lengyelek, kattints ide!

Bakodi Péter
Bakodi Péter az Azonnali újságírója
Pál Benedek
Pál Benedek az Azonnali állandó szerzője

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek