Hollik elmagyarázza az Azonnalinak, mi a különbség felfüggesztés és felfüggesztés között

Szerző: Fekő Ádám
2019.03.20. 20:57

Nem az Európai Néppárt függesztette fel, hanem az Európai Néppárt szavazta meg a Fidesz javaslatát, szóval ez a különbség felfüggesztés és felfüggesztés között, magyarázta Hollik István kormányszóvivő az Azonnalinak. Azt már érthetőbben mondta el, hogy nem tartják-e elfogultnak a bölcsek tanácsát, és van-e vészforgatókönyv arra az esetre, ha a jelentésük elmarasztalja a Fideszt. Telefonon értük utol a kormányszóvivőt a néppárti szavazás után.

Hollik elmagyarázza az Azonnalinak, mi a különbség felfüggesztés és felfüggesztés között

Telefonon értük el a KDNP-s kormányszóvivőt, Hollik Istvánt szerda este, miután a Néppárt és a Fidesz közös megegyezéssel a Fidesz tagságának felfüggesztése mellett döntött addig, amíg egy háromfős testület ki nem vizsgálja, megsérti-e a Fidesz a Néppárt értékeit.

Hollik szerint a Fidesz felfüggesztése az Európai Néppártban nem olyan felfüggesztés, ami miatt Gulyás Gergely kilépéssel fenyegetőzött még szerda délelőtt.

„A Fidesz javaslata az volt, hogy vizsgálódjon a bölcsek tanácsa, és ameddig ez tart, addig a Fidesz maga függeszti fel, és nem gyakorolja a párttagsággal gyakorolható jogokat. Nem az Európai Néppárt függesztette fel, hanem az Európai Néppárt szavazta meg a Fidesz javaslatát” – mondta az Azonnalinak Hollik. 

Arra a kérdésre, hogy mégis mi a különbség felfüggesztés és felfüggesztés között, egyszerűen válaszolt:

„Az a különbség, hogy ez a javaslat a miénk volt, és azt tartjuk elfogadhatónak, ha mi önként mondunk le a jogainkról a vizsgálat idejére.”

A már említett vizsgálóbizottság egyik tagja az a belga Herman Van Rompuy korábbi Európai Tanács-elnök lesz, aki korábban egy belga tévének azt nyilatkozta, hogy ha a Fidesz nem tartja be az Európai Néppárt értékeit, ki kell zárni. Hollik István szerint viszont ez nem jelenti azt, hogy elfogultnak tartanák: „Majd meglátjuk, milyen munkát végez, ha lenne bármilyen prekoncepciónk a személyével kapcsolatban, akkor nem tudtuk volna elfogadni.”

Arra a kérdésre, készülnek-e bármivel arra az esetre, ha a háromfős bizottságnak is elmarasztaló a véleménye, Hollik egyértelmű nemleges választ adott: „Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy a bölcsek tanácsa lássa a valós helyzetet Magyarországon, 

semmilyen forgatókönyv nincs arra az esetre, ha elmarasztaló vélemény születik.”

A kormányszóvivő egyébként a kisebbik kormánypártnak, a KDNP-nek a tagja, amelyet a Fidesszel ellentétben nem függesztettek fel.

FOTÓ: Hollik István / Facebook

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek