+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. március 20. szerda, 20:57
Nem az Európai Néppárt függesztette fel, hanem az Európai Néppárt szavazta meg a Fidesz javaslatát, szóval ez a különbség felfüggesztés és felfüggesztés között, magyarázta Hollik István kormányszóvivő az Azonnalinak. Azt már érthetőbben mondta el, hogy nem tartják-e elfogultnak a bölcsek tanácsát, és van-e vészforgatókönyv arra az esetre, ha a jelentésük elmarasztalja a Fideszt. Telefonon értük utol a kormányszóvivőt a néppárti szavazás után.

Telefonon értük el a KDNP-s kormányszóvivőt, Hollik Istvánt szerda este, miután a Néppárt és a Fidesz közös megegyezéssel a Fidesz tagságának felfüggesztése mellett döntött addig, amíg egy háromfős testület ki nem vizsgálja, megsérti-e a Fidesz a Néppárt értékeit.

 

Hollik szerint a Fidesz felfüggesztése az Európai Néppártban nem olyan felfüggesztés, ami miatt Gulyás Gergely kilépéssel fenyegetőzött még szerda délelőtt.

 

„A Fidesz javaslata az volt, hogy vizsgálódjon a bölcsek tanácsa, és ameddig ez tart, addig a Fidesz maga függeszti fel, és nem gyakorolja a párttagsággal gyakorolható jogokat. Nem az Európai Néppárt függesztette fel, hanem az Európai Néppárt szavazta meg a Fidesz javaslatát” – mondta az Azonnalinak Hollik. 

 

Arra a kérdésre, hogy mégis mi a különbség felfüggesztés és felfüggesztés között, egyszerűen válaszolt:

 

„Az a különbség, hogy ez a javaslat a miénk volt, és azt tartjuk elfogadhatónak, ha mi önként mondunk le a jogainkról a vizsgálat idejére.”

 

A már említett vizsgálóbizottság egyik tagja az a belga Herman Van Rompuy korábbi Európai Tanács-elnök lesz, aki korábban egy belga tévének azt nyilatkozta, hogy ha a Fidesz nem tartja be az Európai Néppárt értékeit, ki kell zárni. Hollik István szerint viszont ez nem jelenti azt, hogy elfogultnak tartanák: „Majd meglátjuk, milyen munkát végez, ha lenne bármilyen prekoncepciónk a személyével kapcsolatban, akkor nem tudtuk volna elfogadni.”

 

Arra a kérdésre, készülnek-e bármivel arra az esetre, ha a háromfős bizottságnak is elmarasztaló a véleménye, Hollik egyértelmű nemleges választ adott: „Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy a bölcsek tanácsa lássa a valós helyzetet Magyarországon, 

 

semmilyen forgatókönyv nincs arra az esetre, ha elmarasztaló vélemény születik.”

 

A kormányszóvivő egyébként a kisebbik kormánypártnak, a KDNP-nek a tagja, amelyet a Fidesszel ellentétben nem függesztettek fel.

 

FOTÓ: Hollik István / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ahhoz, hogy ezt el tudják dönteni, először átláthatóvá kéne a tenni a Diákváros területére tervezett kínai egyetemmel kapcsolatos kormányzati döntéseket.

Hogy pontosan mit fog tartalmazni a törvényjavaslat, amit a Fidesz-KDNP bizonyára nem fog elfogadni, nem tudni.

Ezzel véget ér az orosz erődemonstráció, aminek a pontos célja nem ismert, és enyhülhet a hetek óta tartó feszültség a két ország között.

Szerdán vették az első szállítmányt a szintetikus antitestet tartalmazó gyógyszerből. A kórházak kérhetik, elmondjuk, mi ez.

Miután az AstraZeneca a szerződésben vállalt vakcinamennyiségnek csak a harmadát tudta leszállítani az EU felé, úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság jogi úton kötelezné a gyógyszergyátó céget a szerződésben vállalt vakcinamennyiség leszállítására.

Újlipótváros vendéglátósai közül van, aki már az órákat számolja a terasznyitásig, és nem győzi kivárni, hogy megérkezzenek az első vendégek. Fotóriport!

Nem lesz helye Magyarországon „az orosz kémbanknak”, és leállítják Paks2-t – mondta a Momentum elnöke. Az itthoni szabad politizálásért is kiálltak Fekete-Győrék, majd szabadon összegraffitizték a Külügyminisztérium bejáratát.

A hét kérdése

A brit ellenzék vezetőjét személyesen egy bathi kocsma tulaja dobta ki, amiért pártolta a hosszan eltartó járványügyi lezárásokat. Magyarországon ki ne ihasson, ha lesz nyitás?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás