Helyettes államtitkár az Azonnalin: A bizalom így is, úgy is megtört a Néppárttal

Szerző: Kulcsár Árpád
2019.03.20. 17:18

A volt bécsi nagykövet, Szalay-Bobrovniczky Vince az Azonnalira kommentelte be: szerinte színvonaltalan öngyilkos akció Manfred Weberék részéről a Fidesz felfüggesztéséről vagy épp kizárásról megszavaztatni a Néppártot.

Helyettes államtitkár az Azonnalin: A bizalom így is, úgy is megtört a Néppárttal

A legmeglepőbb helyen, egy Azonnali-hír alatt fejtette ki Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a véleményét a Fidesznek az Európai Néppártból való kizárásának ügyéről.

A pályája során főként német ügyekkel foglalkozó, 2010-2014 között Magyarország bécsi nagyköveteként, majd EU-ügyi helyettes államtitkárként is dolgozó politikus pontosan így fogalmazott az Azonnali Facebook-oldalán:

„A végén az EPP mindenképpen nevetséges lesz. Színvonaltalan öngyilkos akció ez Weberék részéről. A bizalom így is, úgy is megtört. Hogy egy szerencsétlen és alkalmatlan isiászos mentegetése ennyit megér, azt majd a választók eldöntik.”

Ez önmagában nem lenne nagy hír, csakhogy a helyettes államtitkár el van már híresülve a véleménye karakán hangoztatásától, nemrég Alan Posener, a neokon-neolib német napilap, a Die Welt újságírója egy blogbejegyzésben tette közzé, miket írogat neki Szalay-Bobrovniczky migránsokról, bevándorlókról, Merkelről és terrorizmusról. Jól össze is vesztek, a német újságíró „rasszista álláspontra helyezkedőnek” nevezte a magyar diplomatát, mire az iszonyatosan felháborodott. A teljes levelezést a HVG oldalán lehet elolvasni.

A politikus újabban azzal foglalkozik, hogy kiszűrje az „álcivil” szervezeteket Magyarországon, hogy a pénz ne azokhoz a szervezetekhez menjen „amelyekről úgy gondoljuk, hogy nem végez valós munkát, hanem alapvetően olyan politikai célokat kíván megvalósítani, amelyekkel nem értünk egyet”.

Ebbe a Facebook-threadbe szállt be a helyettes államtitkár:

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek