Szelfikkel tiltakoznak a kínai gótok, miután csak úgy metrózhatott egyikük, ha lemossa a sminkjét

Szerző: Hutter Marianna
2019.03.19. 08:27

„Problémásnak” és „nagyon szörnyűnek” nevezte a gót nő sminkjét egy biztonsági őr, majd megkérte, hogy távolítsa el. Azóta a metró vezetése elismerte: hibáztak, ám ettől függetlenül több ezren tiltakoznak szelfikkel Kínában az eset miatt.

Szelfikkel tiltakoznak a kínai gótok, miután csak úgy metrózhatott egyikük, ha lemossa a sminkjét

Online tiltakozásba kezdtek a kínai gótok, miután az egyiküket arra kényszerítette a dél-kínai Kuangcsou város metrójának biztonsági szolgálata, mossa le a sminkjét az utazáshoz – írja a BBC.

Az eset még március 10-én történt, mikor is a sötét rúzst és erős szemfestéket viselő nőt megállította a metró egyik női biztonsági őre,

aki a sminket „problémásnak” és „nagyon szörnyűnek” nevezte, majd megkérte, hogy távolítsa el.

Azóta ezrek tiltakoznak az eset miatt gót sminkben készült fotójuk kiposztolásával a kínai Sina Weibo nevű mikroblogon. A felháborodást erősíti, hogy kiderült: 2018-ban két hasonló incidens is történt ugyanannál a metrónál.

A kuangcsoui metró azóta bocsánatot kért a nőtől, és miután kivizsgálták az ügyet, elismerték, hogy személyzetük helytelenül viselkedett. Emiatt fel is függesztették az esteben érintett biztonsági őrt, akinek tréningen kell majd részt vennie, ha visszatér a munkájához.

FOTÓ: Wikipédia

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek