A nap tanulsága: ne használj gyümölcslevet infúzió helyett!

Szerző: Illés Gergő
2019.03.19. 20:31

Egy kínai nő kipróbálta, mert azt hitte, a friss gyümölcsök táplálóak és egészségesek lesznek: majdnem belehalt a gyümölcslé miatti vérmérgezésbe.

A nap tanulsága: ne használj gyümölcslevet infúzió helyett!

Csaknem belehalt sérüléseibe az a kínai nő, aki

egy több mint húszféle gyümölcsléből álló koktélt adott be magának infúzióként

írja az Independent. Az 51 éves, Chenzou városában élő hölgy a saját egészségét akarta javítani a gyümölcslé-mixszel, ezért adta be azt magának intravénás infúzióként.

Ezután viszont az – egyébként a nem hagyományos gyógymódok iránt felettébb érdeklődő – nőnek viszketni kezdett a bőre és lázas is lett. Végül csaknem belehalt sérüléseibe, öt napon át volt az intenzív osztályon: a mája, veséje, szíve és a tüdeje is megsérült a gyümölcslevek miatt.

A több napos intenzív kezelés után végül az érintett állapota stabilizálódott, és sikeresen túlélte a szerencsétlen incidenst. Az egyik orvos szerint ugyanakkor komoly veszély állt fenn, hogy a nőnek több szerve is elhalhat és vérmérgezést kaphat. A Xiangnan Egyetem kórházában kezelt páciens szervezetéből előbb a vérében található toxinokat kelltt eltávolítani, majd antibiotikumot is kapott az orvosoktól.

„Azt hittem, hogy a friss gyümölcsök táplálóak lesznek, és semmi rossz nem történhet, ha befecskendezem azokat a testembe. Fogalmam sem volt, hogy ekkora bajba keveredhetek miattuk”

– fogalmazott az eset után a nő.

A sztorit természetesen a helyi közösségi média is felkapta, több mint 11 000 felhasználó posztolt már „Idős nő gyümölcslevet fecskendez a vénájába” hashtaggel ellátott bejegyzést.

BORÍTÓKÉP: Flickr / Catherine Sharman

Illés Gergő
Illés Gergő az Azonnali újságírója

Európai politikáról, Közép-Európáról ír. Magyar belpolitikáról pedig akkor, ha ideges.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek