Roger Daltrey: Az Európai Unió egy maffia

Szerző: Fekő Ádám
2019.03.18. 20:02

A The Who frontembere annyira gyűlöli Brüsszelt, hogy szerinte ennyi erővel a FIFA-ra is rábízhatnák az emberek a kormányzást.

Roger Daltrey: Az Európai Unió egy maffia

A The Who frontembereként legendává vált Roger Daltrey a maga egyenes stílusában vázolta fel, mit gondol a brexitről és a brexit utáni Nagy-Britannia rockzenéjéről. A kezdetektől a kilépés mellett kampányolt Daltrey szerint a zeneiparban példáil semmi változást nem okoz majd:

„Ennek semmi köze a zeneiparhoz. Mintha a kurva EU előtt nem turnéztunk volna Európában” – válaszolta a Sky Newsnak arra a kérdésre, hogy változtat majd a kilépés a turnéikon. A biztonság kedvéért tovább is ment, és üzent azoknak, akik maradnának:

„Ha azt szeretnétek, hogy egy kibaszott maffia irányítson mindent, akkor hajrá. Ennyi erővel a FIFA is kormányozhatna”

– utalt a nemzetközi futballszövetséggel kapcsolatos ellenérzéseire is.

Roger Daltrey akár itthon is futhatna pár mondatával, korábban például azt fejtegette, hogy nem Európa, hanem Brüsszel ellen van, és szeretne végre valakivel találkozni, aki tud neki válaszolni valamit az egyetlen dolgora, amit tud a Brüsszelnek dolgozó embereknek mondani: „Baszódj meg, haszontalan vagy!”

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek