Orbán Viktor meglepődött, de másodszorra elárulta az Azonnalinak, mit gondol a klímaváltozásról

Szerző: Hutter Marianna
2019.03.18. 18:47

A parlamenti ülésen volt ideje gondolkodni a témáról, és kifelé menet elárulta, ki mögé sorakozik fel a kérdésben.

Orbán Viktor meglepődött, de másodszorra elárulta az Azonnalinak, mit gondol a klímaváltozásról

Mennyire tartja fenyegetőnek a klímaváltozást? – ezt kérdezte az Azonnali Orbán Viktortól a parlamentben hétfő délután. A kormányfőt először az ülésterem felé menet kérdeztük a parlament folyosóján. Szemmel láthatóan nem számított a kérdésre, és el is ismerte, hogy megleptük ezzel, majd válasz nélkül haladt tovább.

Mikor Orbán Viktor végzett az ülésteremben, az Azonnali ismét megkérdezte őt a témában. A miniszterelnök – akinek láthatóan volt ideje gondolkodni a témán – ekkor azt felelte:

„Én teljes mellszéleséggel a köztársasági elnök úr mögé sorakozok fel klímaváltozás-ügyben”.

Áder János államfő egyébként több alkalommal szólalt fel a témában, például tavaly decemberben azt mondta: a gazdasági növekedés és fenntarthatóság nem egymást kizáró fogalmak, a klímaváltozás nemcsak veszély, egyúttal lehetőség is. Arról is beszélt: „ha tovább szennyezik a levegőt, még többen halnak meg légúti betegségekben”.

Ugyanakkor nemrégiben a K-monitor arról írt, hogy a magyar kormány a német autóipar érdekében beavatkozóként lép fel egy uniós perben, egy, szerintük túl szigorú károsanyag-kibocsátási kvóta miatt.

Orbán Viktor legutóbb nőnapon tartott háttérbeszélgetést, amin az Azonnali is jelen volt. Az erről szóló beszámolónk itt olvasható

FOTÓ: Orbán Viktor / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek