Kirúgták a Slipknot perkását, mert beperelte a zenekar tagjait

Szerző: Petróczi Rafael
2019.03.18. 14:03

Elválnak a Slipknot és a perkás Chris Fehn útjai. Fehnt azért rúgják ki, mert beperelte zenésztársait, mondván: átverték őt.

Kirúgták a Slipknot perkását, mert beperelte a zenekar tagjait
A Slipknot döntött: kirúgják a bandából a perkás Chris Fehn-t.

A Pinokkió-maszkban színparda lépő dobos több, mint húsz évig volt a banda tagja, és annak minden eddigi nagylemezén közreműködött. 

Az ügy előzménye, hogy az ütős beperelte zenésztársait, mert szerinte azok évek óta nem fizették ki a neki járó részesedést a turnék és a merchandise termékek után. A celebhírekkel foglalkozó The Blast cikke szerint Chris Fehn azt állítja, hogy két bandatag, Corey Taylor énekes és a másik ütős, Shawn Crahan számos, pár nappal ezelőttig titokban tartott cégen keresztül is bevételre tett szert a Slipknot tevékenysége után, amiből neki is járt volna részesedés, Fehn mégsem látott belőle egy fityinget sem. A perkás azt követelte, hogy a bíróság teljeskörűen vizsgálja át a Slipknot könyvelését, továbbá igényt tartott az elmaradt nyereségen túl kárpótlás fizetésére is.

Március 18-i hivatalos közleményében a banda egyértelművé tette: Chris Fehn többé nem tagja a Slipknotnak. Mint írják:

„Chris tudja jól, hogy miért nem tagja már a Slipknotnak. Csalódottak vagyunk amiatt, hogy azt választotta: ujjal mutogat és vádaskodik ahelyett, hogy megtette volna azt, ami a bandában maradásához szükséges.”

A közleményben a Slipknot kiemelte, hogy a hatodik nagylemezük elkészítésére, illetve az azt követő turnékörútra fókuszálnak. A banda még az új lemez – amiről eddig egy számot ismerünk –  augusztus 9-i megjelenése előtt ellátogat hazánkba: június 26-án, a VOLT fesztivál nyitónapján tekinthetik meg az immár Chris Fehn nélkül felálló bandát a rajongók. Arról, hogy ki fogja Fehn-t helyettesíteni – lesz-e egyáltalán valaki, aki átveszi a szerepét –, még nincs hír.

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek