Ki az ellenzéki tüntetők hőse ma? Március 15-én megkérdeztük!

2019.03.16. 10:04

Látnak-e ma Magyarországon hőst a március 15-én tüntető ellenzékiek? A politikusok közül csak a független Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármestert nevezték meg, de volt, aki azt mondta: egyáltalán nincsenek ma hősök. És kit tartanak hősnek az ellenzéki politikusok? Videó!

Március 15-e alkalmából Nemzeti egységet! címmel szervezett közös megmozdulást a DK-tól a Jobbikig terjedő összellenzék. (A rendezvényről készült fotóriportunkat itt nézheted meg.) A több órát és rekordmennyiségű programot felölelő tüntetésen járt az Azonnali, azt firtatva, hogy a résztvevők vajon kit tartanak ma Magyarország legnagyobb hősének, akit akár az 1848-as forradalmárokkal is egy lapon lehet említeni. 

Kérdésünkre Jakab Péter, a Jobbik szóvivője elmondta, hogy

szerinte minden, a nemzeti egységéért kiálló emberben egy kis Petőfi Sándor rejlik, ezért ő a demonstrálókat tekinti hősnek.

A tömeg egy névtelen tüntetője is hasonló véleményt osztott. Szerinte a cél most ugyanaz, mint 1848-ban volt: az elnyomó rendszert le kell győzni. De vajon kiket említettek az ellenzék más prominens alakjai, mint Karácsony Gergely vagy Molnár Csaba?

Ki lehet az, aki annyira megrendült Márki-Zay Péter szavaitól, hogy kapásból a hódmezővásárhelyi polgármesterre asszociált kérdésünk hallatán?

És vajon melyik ellenzéki politikus örült meg annyira egy nyugdíjas néninek, hogy „Drágám!” felkiáltással inkább őt köszöntette, mintsem hogy riporterünknek válaszoljon? A videóból kiderül!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek