A lengyelek már egy órával a buli kezdete előtt várják Orbánt

Szerző: Bakó Bea
2019.03.15. 10:02

Háromnegyed tíz előtt még a lengyel zászlók dominálják a Kiskörút múzeum előtti részét. Volt, aki PiS-zászlót és Kaczyńskit ábrázoló molinót is hozott.

A lengyelek már egy órával a buli kezdete előtt várják Orbánt

Fél tizenegykor kezdődik a hivatalos állami megemlékezés a Nemzeti Múzeum előtt. Nem csak Orbán Viktor, de a lengyel miniszterelnök, Mateusz Morawiecki is beszédet fog mondani. Ahogy más nemzeti ünnepekkor, most is sok lengyel érkezett az ünnepségre: háromnegyed tíz előtt magyarok még alig voltak a helyszínen, a körút lengyel zászlókkal és a Gazeta Polska molinóival volt tele. Mutatjuk.

A LENGYEL SZIMPATIZÁNSOK BUDAPESTRE LÁTOGATÁSÁT A PIS-HEZ KÖZELÁLLÓ GAZETA POLSKA LAPKIADÓ ÉS KLUBHÁLÓZAT SZERVEZI RENDSZERESEN. A VISZONOSSÁG JEGYÉBEN MAGYAR KORMÁNYSZIMPATIZÁNSOKAT A CÖF SZOKOTT KIUTAZTATNI A LENGYEL NEMZETI ÜNNEPRE, DE TÖBBNYIRE CSAK KRAKKÓIG: VARSÓIG TAVALY CSAK A JOBBIKOSOK MENTEK EL SZERVEZETTEN.

EGY IDŐSEBB ÚR AZÉRT A LENGYEL MELLETT EGY, A JOG ÉS IGAZSÁGOSSÁG NEVŰ KONZERVATÍV LENGYEL KORMÁNYPÁRT LOGÓJÁT ÁBRÁZOLÓ ZÁSZLÓT IS HOZOTT.

A VARSÓBÓL KRAKKÓN ÁT BUDAPESTIG KÖZLEKEDŐ, A GAZETA POLSKA ÁLTAL IDESZERVEZETT LENGYELEKET SZÁLLÍTÓ KÜLÖNVONAT PÉNTEK REGGEL 7:30-KOR ÉRKEZETT A KELETI PÁLYAUDVARRA. INNEN BUSZOKBA RAKTÁK A LENGYELEKET, MAJD KÜLÖNBÖZŐ HOTELEKBE SZÁLLÍTOTTÁK ŐKET.

A LENGYEL KORMÁNYPÁRT SZIMPATIZÁNSAI KÖRÉBEN MÁR-MÁR KULTUSZA VAN A SZMOLENSZKI REPÜLŐGÉPBALESETBEN ELHUNYT LECH KACZYŃSKI KORÁBBI ELNÖKNEK, A PIS-ELNÖK JAROSŁAW KACZYŃSKI IKERTESTVÉRÉNEK. (VARSÓBAN SZOBRA IS VAN, ERRŐL ITT NÉZHETSZ EGY VIDEÓT.)
Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek