Visszahívtak egy játékot pár gramm kokain miatt

Szerző: Fekő Ádám
2019.03.13. 18:24

Pierre Taki bűnözőt játszik a Judgement című játékban, de a japánok nem hagyhatták, hogy az életben is legyen valamilyen ügye.

Visszahívtak egy játékot pár gramm kokain miatt

Egész Japánban leállították a Judgement című játék árusítását, miután az az egyik videóbejátszásban feltűnő Pierre Takit drogfogyasztásért vették őrizetbe. A játékot lefejlesztő Sega annyira komolyan veszi a jó példamutatást, hogy nem csak a 2018 decemberében megjelent játék helyi terjesztését szüntette be, 

de az idei évre tervezett nemzetközi bemutatót is törölte, illetve az összes ezzel kapcsolatos promóciós tweetet és egyéb közösségi megjelenést is eltüntette.

A történetben főleg az az érdekes, hogy az 51 éves Pierre Taki játékbeli imidzsének annyira nem tett volna rosszat a dolog, hiszen a játék története szerint a jakuza egyik tagját alakítja. Taki egy szórakozóhelyen bukott le, és bár azt beismerte, hogy kis mennyiségű drogot fogyasztott, a házkutatás után még az otthonában is találtak. 

Bár ez még Magyarországon is apróságnak tűnik, Japán nem Magyarország: az ottani drogtörvények alapján Taki akár hét év börtönt is kaphat. Bár Európából nézve egészen fura, hogy emiatt visszahívnak egy játékot, a BBC által megkérdezett japán megszólalók szerint az ázsiai országban egyáltalán nem hat pozitívan az eladásokra egy ilyen ügy miatti hírverés.

via BBC 

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek