No deal brexit már biztos nem lesz

Szerző: Fekő Ádám
2019.03.13. 21:20

Az már biztosnak tűnik, hogy nem akarnak forgatókönyv nélkül kilépni az EU-ból, holnap döntenek majd arról, hogy elhalasszák-e az egészet.

No deal brexit már biztos nem lesz

Azután, hogy Theresa May megállapotását másodszorra is rekordarányban szavazták le, 312-308 arányban a brit alsóházi képviselők megszavazták azt a módosító indítványt, ami alapján bármilyen körülmények között elutasítják a rendezetlen formában, megállapodás nélküli brexitet. A képviselőkről egyelőre érthetetlen, mit akarnak pontosan:

szerda este először erről szavaztak, aztán második körben azt szavazták le, hogy eltolják-e a kilépést március 29-ről május 22-ig, hogy felkészülhessenek a no deal brexitre. 

Ahogy az várható volt, ez egyértlemű üzenet arra, hogy semmiképp sem akarnak rendezetlen brexitet.

Ezzel nincs vége a fontos szavazásoknak a brexitről: csütörtökön arról szavaz az alsóház, el akarják-e halasztani a kilépés eredeti dátumát, de ez már nehezebb ügy: ha igennel szavaz a többség, akkor az EU 27 tagállamának is jóvá kell hagynia a halasztást.

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek