Melyik CEU-s tanszéket finanszírozzák a bajorok?

2019.03.12. 13:04

A német tartomány beszállna az egyetem megmentésébe. De melyik tanszékre küldjék az eurót? Ez a hét kérdése. Szavazz!

Melyik CEU-s tanszéket finanszírozzák a bajorok?

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

A Fidesz és az Európai Néppárt közötti vita rendezése érdekében kedden Magyarországra látogató Manfred Weber rendhagyó ötlettel állt elő. Ahogy arról az Azonnali is beszámolt, a konzervatív pártcsalád bajor származású csúcsjelöltje, azaz a májusi EP-választások után felálló, új összetételű Európai Bizottság elnöki posztjának lehetséges várományosa bejelentette, hogy

a müncheni műszaki egyetem a bajor állammal együttműködésben beszállna a fő tevékenységét Budapestről Bécsbe költöztető CEU finanszírozásába.

Weber az Augsburger Allgemeine napilapnak nyilatkozva elmondta, hogy kedden egy a bajor kormánnyal már egyeztetett, konkrét ajánlatot tesz a CEU-t vezető Michael Ignatieffnek Budapesten. A politikus azért annyit elárult előre is, hogy Bajorország akár több tanszék finanszírozását is átvállalná, olyanokat, amik „a kormányzás témáját tanulmányozzák a politika, a gazdaság, a társadalom és a technológia metszéspontjaiban”.

Szerinted melyik tanszéket támogassák meg pénzzel a bajorok? Szavazz!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek