+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. március 11. hétfő, 09:38
Orbán Viktor csak kampányol az EP néppárti olasz elnöke szerint. A német CDU pedig hétfőn tárgyal aról, hogy miként döntsenek a Fidesz ügyében.

Antonio Tajani nem zárná ki a Fideszt az Európai Néppártból (EPP) – ezt nyilatkozta legalábbis a német Funke-médiacsoport lapjainak a hétvégén. Az Európai Parlament olasz elnöke, a Silvio Berlusconi-féle Forza Italia politikusa kiemelte:

 

Orbán Viktor választási kampányt folytat, emiatt a kampány miatt pedig vita van a tagok és a pártcsalád között, amiben ő semleges kíván maradni.

 

Elmondta azért, hogy tizenkét tagpárt állt ki a kizárás mellett, és az ő pártja, a Forza Italia nincs ezek között.

 

Ez azért is érdekes, mert Jean-Claude Juncker bizottsági elnökkel ellentétben plakátra ugyan nem került, de Tajani a múlt héten azért bekerült a Fidesz célkeresztjébe: Kocsis Máté fideszes frakcióvezető napirend előtti felszólalásban emlegette az Európai Parlament elnökét. „Azt kéri tőlünk Gyurcsány Ferencné, hogy higgyük el neki, nincsenek kvóták, nincsenek bevándorláspárti politikusok, miközben Antonio Tajani, az EP elnöke decemberben úgy fogalmazott: az EP készen áll arra, hogy elfogadja a kötelező betelepítési kvóta mechanizmusát” – mondta Kocsis.

 

A CDU hétfőn tárgyal a Fidesz kizárásról

 

A német Spiegel hetilap hétfő reggeli hírleveléből pedig az derült ki, hogy a legnagyobb német kormánypárt,

 

a kereszténydemokrata CDU vezetése hétfőn tárgyal arról, hogy milyen álláspontot képviseljenek a Fidesz EPP-ből való kizárásával kapcsolatban.

 

A hírlevél szerint a döntés azért is bonyolult, mert úgy tűnik, hogy Orbán Viktor mártírként próbálja eladni magát az ügyben, és ez pontosan az, amit a pártot vezető Annegret Kramp-Karrenbauer el akar kerülni. Az eset kapcsán sokan a brexitet hozzák fel példának, azzal érvelve, hogy az is valójában úgy kezdődött, hogy a brit konzervatívok elhagyták a Néppárt EP-frakcióját.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A nemrég megválasztott, progresszív szlovák elnök beszédében minden polgár szolgálatát ígérte, és hitet tett az etnikai és nemzeti kisebbségek védelme mellett is.

Nehogy lemaradj bármiről is! Olvasd cikkeinket jóval előbb, mint mások! Mutatjuk, hogyan!

A paktumot még mindenki tagadja, de lehet benne ráció: a liberálisok megkapják az EP vezetését, cserébe a Néppárté lehet a Bizottság.

Akinek legközelebbi szövetségese Putyin keresztgyerekének apja.
Emiatt sokan fel is
mondtak az oroszpárti kézre került csatornánál.

Az Égei-tengerbe leengedett Airbus A330 ezzel a legnagyobb valaha elsüllyesztett repülő.

A hét kérdése

Ha már Kálmán Olga is feltűnt, itt az ideje, hogy átszakadjon az a gát, és minimum tíz név összejöjjön az ellenzék potenciális jelöltjeinek listájára!

Azért ide elnéznénk

A kilencvenedik. A pesti Duna-korzón, június 13-17. között.

A borzalmas név ellenére is érdemes újragondolni mindazt, amit erről az unalmasnak tűnő fajtáról tudni vélünk. Június 22.

A Piacok Napján az Erzsébet tér egy hatalmas közösségi piaccá változik, idén már 6. alkalommal, június 23-án.

JazzTM, július 5-7. között Európa 2021-es kulturális fővárosában. Elég erős lineuppal, a közelben!

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogy történt a rendszerváltás? Mit kell tudni a prágai gólemről? Milyen bosszúra készül az Álmok Fejedelme? Könyves Kálmán!

Valerij Pekar szerint az egész nyelvtörvényügy csak egy háborús ország átmeneti problémája. Interjú.

Amikor mi olyan speciálisnak érezzük magunkat, nem árt elmenni egy magát ugyanúgy meg- és feltalálni igyekvő másik volt szocialista fővárosba.

Ellenőriztük, mennyire vannak képben az emberek azzal, hogy kikre is lehet szavazni. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás