+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. március 11. hétfő, 09:38
Orbán Viktor csak kampányol az EP néppárti olasz elnöke szerint. A német CDU pedig hétfőn tárgyal aról, hogy miként döntsenek a Fidesz ügyében.

Antonio Tajani nem zárná ki a Fideszt az Európai Néppártból (EPP) – ezt nyilatkozta legalábbis a német Funke-médiacsoport lapjainak a hétvégén. Az Európai Parlament olasz elnöke, a Silvio Berlusconi-féle Forza Italia politikusa kiemelte:

 

Orbán Viktor választási kampányt folytat, emiatt a kampány miatt pedig vita van a tagok és a pártcsalád között, amiben ő semleges kíván maradni.

 

Elmondta azért, hogy tizenkét tagpárt állt ki a kizárás mellett, és az ő pártja, a Forza Italia nincs ezek között.

 

Ez azért is érdekes, mert Jean-Claude Juncker bizottsági elnökkel ellentétben plakátra ugyan nem került, de Tajani a múlt héten azért bekerült a Fidesz célkeresztjébe: Kocsis Máté fideszes frakcióvezető napirend előtti felszólalásban emlegette az Európai Parlament elnökét. „Azt kéri tőlünk Gyurcsány Ferencné, hogy higgyük el neki, nincsenek kvóták, nincsenek bevándorláspárti politikusok, miközben Antonio Tajani, az EP elnöke decemberben úgy fogalmazott: az EP készen áll arra, hogy elfogadja a kötelező betelepítési kvóta mechanizmusát” – mondta Kocsis.

 

A CDU hétfőn tárgyal a Fidesz kizárásról

 

A német Spiegel hetilap hétfő reggeli hírleveléből pedig az derült ki, hogy a legnagyobb német kormánypárt,

 

a kereszténydemokrata CDU vezetése hétfőn tárgyal arról, hogy milyen álláspontot képviseljenek a Fidesz EPP-ből való kizárásával kapcsolatban.

 

A hírlevél szerint a döntés azért is bonyolult, mert úgy tűnik, hogy Orbán Viktor mártírként próbálja eladni magát az ügyben, és ez pontosan az, amit a pártot vezető Annegret Kramp-Karrenbauer el akar kerülni. Az eset kapcsán sokan a brexitet hozzák fel példának, azzal érvelve, hogy az is valójában úgy kezdődött, hogy a brit konzervatívok elhagyták a Néppárt EP-frakcióját.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Nem az jelenti rájuk a veszélyt, hogy rozoga csónakokkal kelnek át a tengeren, hanem az útközben jellemző erőszak. Marokkó különösen veszélyes.

Főleg a szélsőjobb politikusok és kommentelők jeleskednek ebben. Több politikus is valamiért a támadás szót használta a párizsi tűzre.

Nikola Gruevszki pártjának „sorosista” jelöltje és a
szocdem jogászprofesszor
fej-fej mellett állnak az első forduló után. Két hét múlva lesz a második forduló, de nagyon alacsony a részvételi kedv.

Komoly etnikai és vallási ellentétek, és egy alig pár hónapja véget ért politikai válság kísérik a merényleteket az indiai-óceáni szigetországban.

Egy német középkorász az orvostudomány mai állása alapján vizsgálta meg az evangéliumokban leírt kereszthalált, és arra a megállapításra jutott: Jézus kómába esett, de nem halt meg.

A hét kérdése

A Notre-Dame hétfői katasztrófája egész Európát megmozgatta. De vajon mi tudná összehozni a magyarokat?

Azért ide elnéznénk

Az Azonnali összeültet vitázni pár ifjú politikust április 25-én az Aurórában. Regisztráljatok!

Bringázz április 28-án a Margitsziget és a Városliget között több száz másik emberrel!

Április 25–28. között a Millenáris Parkba ismét kivonulnak a kiadók, és sok szerző is ott lesz.

Hogyan teljesített az Európai Bizottság a luxemburgi Jean-Claude Juncker vezetése alatt? Április 29-én a Corvinus Egyetemen megtudhatod.

Idén 100 éves a Bauhaus. Május 4-én és 5-én megünnepelheted.

Ezt is szerettétek

György Péter a Notre-Dame-on kívül a legújabb trianoni emlékmű terveiről is beszélt az Azonnalinak. Interjú!

Mi történt a dél-balkáni országgal és a Magyarországon menedékjogban részesített Nikola Gruevszki pártjával?

Révész Máriusz kormánybiztos Azonnalinak tett ígérete szerint kátyúzni is fognak a pénzből!

Elmentünk egy kampányfórumra Újvidéken, mert most először szavazhatnak az EP-választáson a vajdasági magyarok. Riport!

Twitter megosztás Google+ megosztás