+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. március 11. hétfő, 09:38
Orbán Viktor csak kampányol az EP néppárti olasz elnöke szerint. A német CDU pedig hétfőn tárgyal aról, hogy miként döntsenek a Fidesz ügyében.

Antonio Tajani nem zárná ki a Fideszt az Európai Néppártból (EPP) – ezt nyilatkozta legalábbis a német Funke-médiacsoport lapjainak a hétvégén. Az Európai Parlament olasz elnöke, a Silvio Berlusconi-féle Forza Italia politikusa kiemelte:

 

Orbán Viktor választási kampányt folytat, emiatt a kampány miatt pedig vita van a tagok és a pártcsalád között, amiben ő semleges kíván maradni.

 

Elmondta azért, hogy tizenkét tagpárt állt ki a kizárás mellett, és az ő pártja, a Forza Italia nincs ezek között.

 

Ez azért is érdekes, mert Jean-Claude Juncker bizottsági elnökkel ellentétben plakátra ugyan nem került, de Tajani a múlt héten azért bekerült a Fidesz célkeresztjébe: Kocsis Máté fideszes frakcióvezető napirend előtti felszólalásban emlegette az Európai Parlament elnökét. „Azt kéri tőlünk Gyurcsány Ferencné, hogy higgyük el neki, nincsenek kvóták, nincsenek bevándorláspárti politikusok, miközben Antonio Tajani, az EP elnöke decemberben úgy fogalmazott: az EP készen áll arra, hogy elfogadja a kötelező betelepítési kvóta mechanizmusát” – mondta Kocsis.

 

A CDU hétfőn tárgyal a Fidesz kizárásról

 

A német Spiegel hetilap hétfő reggeli hírleveléből pedig az derült ki, hogy a legnagyobb német kormánypárt,

 

a kereszténydemokrata CDU vezetése hétfőn tárgyal arról, hogy milyen álláspontot képviseljenek a Fidesz EPP-ből való kizárásával kapcsolatban.

 

A hírlevél szerint a döntés azért is bonyolult, mert úgy tűnik, hogy Orbán Viktor mártírként próbálja eladni magát az ügyben, és ez pontosan az, amit a pártot vezető Annegret Kramp-Karrenbauer el akar kerülni. Az eset kapcsán sokan a brexitet hozzák fel példának, azzal érvelve, hogy az is valójában úgy kezdődött, hogy a brit konzervatívok elhagyták a Néppárt EP-frakcióját.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A liberálisok nagy reménysége túlélte az elmúlt hónapok botrányait, de második ciklusában már sokkal kisebb mozgástere lesz, mint eddig.

Az amerikai újság szerint a Fehér Házban többen is kézzel-lábbal tiltakoztak az Orbán-Trump találkozó ellen, és épp az történt, amitől féltek.

A tavalyi Győrkőcfesztivál meghívója illusztrálja, miért hozhat majd érdekes helyzeteket, ha Borkai Zsolt marad Győr polgármestere.

„Kompromittáló felvételek” kerültek róla elő, „botrányba keveredett” – ennyit tudhatnak csak a Kisalföld olvasói a győri polgármester ügyéről.

Orosz kémek kibertámadásokat hajtottak végre cseh célpontok és a környező országok ellen, lekapcsolták őket.

Művésznevén Rico Racks öt évig nem rappelhet a drogozásról.

Jean Nouvel, a komplexum tervezéséért felelős építésztől több, mint ötvenmilliárd forintot követel a Filharmónia menedzsmentje.

A hét kérdése

Egy kormányközeli lap népszavazást akar arról, hogy a konzervatív Debrecen legyen Magyarország új fővárosa a liberális Budapest helyett. Mit szólsz hozzá? Ez a kérdés!

Azért ide elnéznénk

Pest felől csúnyán néz ki a Vác fölötti, leharapott hegy, de most egy túrán megmutatják a másik, szebbik oldalát. Október 20.

Bécsben, október 28-án!

Áldokumentumok, fiktív bizonyítékok, emlékkollázsok, időutazó tárgyak december 1-ig!

Ezt is szerettétek

Az olasz büszkeség napján ezen kívül a legfontosabb kérdést is feltettük, amit Rómában érdemes. Videó, felirattal!

Az EU leendő éléskamrája lehetne a zöldségek tömegét termelő Észak-Macedónia, aminek az új nevét a lakói nagy része rühelli, de elviselik az olyannyira vágyott EU-tagság áraként. De lesz-e ebből valami?

Bernie visszatért – zengte a több, mint húszezres tömeg. Helyszíni képriport a Queensbridge Parkból!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás