Két újabb ISIS-menyasszonyt fosztottak meg brit állampolgárságától

Szerző: Bakodi Péter
2019.03.10. 07:45

A pakisztáni származású testvérpár Kelet-Londonban nevelkedett.

Két újabb ISIS-menyasszonyt fosztottak meg brit állampolgárságától

A brit kormány – a kritikák ellenére – folytatja kemény fellépését az Iszlám Államhoz csatlakozó polgáraival szemben. A legfrissebb hírek szerint

két újabb ISIS-menyasszonytól, azaz a terrorszervezet harcosaihoz feleségül szegődő nőtől vonták meg a brit állampolgárságukat.

A Szíriába még 2013-ban kiutazó Reema és Zara Iqbal, pakisztáni származású szülők gyermekeiként nevelkedtek Kelet-Londonban.

Az összesen öt kiskorú gyermekért – köztük Nagy-Britanniában születettekért – felelős testvérpár tagjai jelenleg két különböző szíriai menekülttáborban tengetik napjaikat. Arról nincs információ, hogy a feltételezhetően ugyancsak brit állampolgár gyermekeiktől is elvesztették-e volna az állampolgárságukat.

A brit kormányt, és különösen

az állampolgársági kérdésekben döntést hozó belügyminisztert, Sajid Javidot rengetegen támadták az elmúlt napokban,

az ő hibájának róva fel, hogy Shamima Begum, az első, brit állampolgárságát az Iszlám Államhoz való csatlakozás miatt elvesztő nő csecsemője pár napja halt meg egy szíriai menekülttáborban. A mindössze háromhetes kisfiúval tüdőgyulladás végzett. Mivel az anyjától csak a születése után vonták meg a brit állampolgárságot, ezért a csecsemő elméletileg brit állampolgárnak számított.

Az Iszlám Államhoz mindössze 15 évesen csatlakozó, jelenleg már nagykorú nő történetéről az Azonnali korábban bővebben is beszámolt.

Bakodi Péter
Bakodi Péter az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek