Tíz év börtönt kapott egy maláj férfi, mert megsértette az iszlámot Facebookon

Szerző: Hutter Marianna
2019.03.09. 19:01

A 22 éves férfin kívül további három közösségi média-felhasználó is bajban van az iszlám és Mohamed próféta megsértése miatt Malájziában.

Tíz év börtönt kapott egy maláj férfi, mert megsértette az iszlámot Facebookon

Több közösségi média-fehasználó ellen is vádat emeltek a malájziai hatóságok, mondván megsértették az iszlámot és Mohamed prófétát – írja a CNN. Egy 22 éves malájziai facebookozót már tíz év börtönre is ítéltek emiatt. Maga a férfi bűnösnek vallotta magát mind a tíz ellene felhozott vádpontban a kuala lumpuri bíróság előtt.

 

Hasonló okok miatt további három ember is bajba kerülhet a malájziai nemzeti hírügynökség szerint. Egy 52 éves Facebook-felhasználó ugyancsak bűnösnek vallotta magát, az ő büntetéséről két napon belül döntenek. Rajta kívül egy további facebookozót, illetve egy twitterezőt is megvádoltak az iszlám és Mohamed próféta megsértésével. Ők tagadták az ellenük felhozott vádakat, de ettől függetlenül előzetes letartóztatásban maradnak április 5-ig,  amikor is dönt róluk a bíróság.

 

Az iszlám megsértése miatt egyébként 929 esetben fordultak a rendőrséghez, ebből 16 esetben indult nyomozás.

 

FOTÓ: Flickr

 

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek