Szigorítják az amerikaiak beutazását Európába

Szerző: Hutter Marianna
2019.03.09. 09:24

A 2021-től életbe lépő rendelkezés szerint nemcsak érvényes útlevélre, de e-mail címre és bank- vagy hitelkártyára is szüksége lesz azoknak az amerikaiaknak, akik a schengeni övezet országaiba vágynak.

Szigorítják az amerikaiak beutazását Európába

Két év múlva új típusú vízumot kell igényelnie az amerikaiaknak, ha az Európai Unió országaiba szeretnének utazni – írja a CNN. Eddig az amerikai állampolgárok 90 napra vízum nélkül utazhattak Európába.

A vízum – amely neve Európai Utasinformációs és Engedélyezési Rendszer (ETIAS) – három évig lesz érvényes és annyiszor léphet be vele használója schengeni övezetbe, ahányszor csak akarja. A 2021-től életbe lépő rendelkezés szerint ennek igényléséhez az  USA állampolgáraiank szüksége lesz érvényes útlevélre, egy e-mail címre és bank- vagy hitelkártyára. Ez a kiskorú amerikai állampolgárokra nem fog vonatkozni, számukra továbbra is elég, ha érvényes útlevéllel rendelkeznek.


És hogy miért vezeti  be az ETIAS-t az unió? Azért, hogy növelje a tagországok biztonságát, és

így kerüljék el a további problémákat az illegális migráció és terrorizmus kapcsán.

Az Európai Parlament 2018 júniusában szavazta meg, hogy az amerikaiaknak vízumra legyen szüksége az Európába való látogatáshoz.

PONTOSÍTÁS (2019.03.13., 16:13): Mint a schengenvisainfo.com felhívja rá a figyelmet, az amerikaiaknak valójában nem vízumot, csak engedélyt kell igényelnie, ha Európába akarnak utazni. Ez hasonló ahhoz, amit az európaiaknak kell, ha Amerikába mennek.

FOTÓ: Flickr

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek