A Magyar Nemzet mutatja az utat: a Fidesz hagyja a fenébe a Néppártot!

Szerző: Kulcsár Árpád
2019.03.07. 08:13

A lap „felszólította” Orbán Viktort, hogy álljon a „bevándorlásellenes erők” élére, mert a Néppártot már úgyis menthetetlenül megfertőzte a liberalizmus.

A Magyar Nemzet mutatja az utat: a Fidesz hagyja a fenébe a Néppártot!

Nagyon úgy tűnik, hogy a Fidesz lelkileg felkészült arra hogy kipenderítsék az Európai Néppártból, két nap alatt ugyanis két olyan cikk is megjelent a kormánypártiként újjáélesztett Magyar Nemzetben, amelyek a jobbközép pártcsaláddal való szakítást propagálják.

Bayer vadakról álmodik

Elsőként a fő véleményvezér, Bayer Zsolt szólalt meg, aki arra reagált, hogy Joseph Daul, az Európai Néppárt elnöke a Die Welt című német napilapnak azt mondta, Orbán átlépte a vörös vonalat a Juncker-ellenes plakátjaival.

Bayer Magyar Nemzetben megjelent szerdai cikke elmagyarázza, hogy a hazugok gyakran húznak vörös vonalakat, ez a Néppárt már nem olyan, mint amit Helmut Kohl egykori német kancellár megálmodott, már nem keresztény,

„egy olyan politikai formáció, amelyet a beléje költözött vadliberálisok, vadanarchisták, vadbalosok és még vadabb zöldek rángatnak össze-vissza”,

és ha kizárják a Fideszt, akkor azzal nem a magyar párt fog veszíteni, hiszen a Néppárt legerősebb tagja fog távozni, legalábbis Bayer szerint.

Bayer Zsolt úgy látja: nem kell a vörös vonalak mögött maradni, sokkal jobb lesz a Fidesznek, ha majd az „igazi európai keresztényekkel és konzervatívokkal„, azaz Matteo Salvini olasz belügyminiszter szélsőjobboldali-putyinista Legájával és a lengyel kormánypárttal, a nacionalista-konzervatív PiS-szel alkotnak új pártcsaládot.

Idők/Nemzet: Új szövetséget!

Aztán új napra ébredtünk, és a Magyar Nemzet újult lendülettel mutatta meg az irányt a Fidesznek, sőt, egyenesen felszólította a pártot, hogy lépjen ki a Néppártból. Az Új szövetséget! című, név nélkül megjelent, így szerkesztőségi állásfoglalásnak tekinthető cikkben is elmondják, hogy ez a Néppárt már nem a Kohl-féle, hanem a „beteg liberalizmus kiszolgálója” lett, és  „már nem védelmezi sem a nemzetet, sem a kereszténységet, sem a hagyományos családmodellt, sem bármely, néven nevezhető európai hagyományt”

A cikk szerint nincs értelme egyezkedni Manfred Weber ultimátuma után, és

Orbán Viktornak most az a feladata, hogy élére álljon a „bevándorlásellenes harcnak”.

Szájer mindeközben egészen másról beszél

Fentiek tükrében figyelemreméltó, hogy a Fidesz legbefolyásosabb EP-képviselője, Szájer József miket nyilatkozott a Magyar Hírlapnak: „Abban vagyunk érdekeltek, hogy az Európai Néppártot mint a politikai mező közepén álló pártcsaládot áthúzzuk a jobboldalra, továbbá, hogy az EPP a jövőben ne a bevándorláspárti erőkkel kössön koalíciót.”

Szájer – aki frakcióvezető-helyettesként gyakran maga vezeti a néppárti EP-frakció üléseit, mióta Manfred Weber csúcsjelölt lett – az interjúban külön megdicséri a kormánysajtó által betámadott Manfred Webert: „Weber úr nem mond mást a négyszemközti beszélgetéseken sem, mint amit a nyilvánosságnak megfogalmaz. Nyíltan elmondja, ha nem tetszik neki valami, de azt is, amikor támogató véleménnyel van valamiről.

Manfred Weber egy fiatal, dinamikus, a keresztény elvek mellett kiálló politikus” – mondja Szájer.

Szerinte még közel sem tartanak ott, hogy reális legyen Orbán pártjának kizárása a jobbközép pártcsaládból.

A Fidesz kizárását várhatóan március 20-án fogják tárgyalni a Néppártban, eddig 10 országból 13 tagpárt jelezte, hogy véleményük szerint a Fidesznek mennie kell. 

FOTÓ: Orbán Viktor hivatalos Facebook-oldala

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek