+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. március 7. csütörtök, 17:30
A koncert párszáz embert érdekelt volna, de a belügyminisztérium végül túl veszélyesnek érezte volna az ázsiai ország nyugalmára.

A belügyminisztérium javaslatát megfogadva inkább törli a szigapúri médiahatóság a svéd Watain zenekar koncertjét az országban, miután online 16 ezer ember írta alá, hogy ne koncertezhessenek ott. A hatóságok először megelégedtek azzal, hogy a koncertet csak 18 éven felülieknek teszik látogathatóvá, de utólag inkább szigorítottak. 

 

Bár a koncertet hivatalosan csak most törölték, már eredetileg is olyan keretek közt engedélyezték volna, amiket nem lehet betaratni: a Watain akkor tarthattta volna meg a fellépést, ha semmilyen vallásos utalást nem tesznek, nem használnak vallási szimbólumokat, illetve a színpadon sem történik rituáléra emlékeztető dolog.

 

Na most a Watain egy black metálban utazó zenekar, akiknek már a logójában is fordított kereszt van, az énekesük pedig rendszeresen tart fel a színpadon például levágott birkafejet.

 

A fenti képen egy Watain-koncert látható.

 

 

A koncertről a szingapúri belügyminiszter K. Shanmugam is nyilatkozott, szerinte ez a zenekar támadásokra buzdítja hallgatói a keresztények és a zsidók ellen, illetve a templomok felégetését reklámozza, úgyhogy egyértelműen veszélyt jelentenek a békés szingapúri hétköznapokra. 

 

Az amúgy általában párszáz ember előtt fellépő Watain helyi rajongó természetesen ki vannak akadva, a Straits Timesnek megszólalók közül többen is hangoztatták,

 

hogy ez az egész csak showműsor és a művészet egy formája, amit talán mégsem kéne veszélyesnek nyilvánítani a társadalomra.

 

A Watain legutóbb 2018-ban lépett fel Budapesten.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az IT-szektor emigrációval fenyeget, ha tovább folytatódik az erőszak, de már az orvosok is beálltak tüntetni. Mutatjuk, mi történt éjjel Belaruszban.

Kristálytiszta érvelés: dolgozni nem dolgoznak, így van idejük lázadozni, korzózni az utcán.

Így tiltakoznak a rendőri brutalitás ellen, no meg azért, mert több ezer embert tartóztattak le a rendőrök: arról, hogy velük mi történik, napok óta alig tudni valamit.

Hiába állt össze a Strache-lista, Strache indulása még mindig kétséges, mivel az FPÖ bejelentette: még a választások előtt óvást nyújt be az egész Team Strache ellen.

Egyszer már biztosan, ezt maga a belarusz belügyminisztérium közölte. Egyre több kép és videó is előkerül az őrizetbe vett tüntetőkkel szembeni rendőri brutalitásról.

Harmadik nap is folytatódtak a tüntetések Belaruszban. A tüntetők ezúttal jóval decentralizáltabbak voltak, este hattól pedig lekapcsolták a teljes belarusz internetet.

Az Azonnali mindig közép-európai lapként tekintett magára, az eszme azonban nem csak Budapesten van jelen. Indul a nagy trianoni szomszédvita!

A hét kérdése

Nem csak a Balatonnál magasabbak a szokottnál az árak, a horvát sajtó a dalmáciai árakon háborog. Szavazz: te fizetnél 1000 forintot érte?

Azért ide elnéznénk

Láttál már hullócsillagot? És mikroszkópon át? Vagy fogtad már kézbe az anyagát? Most kipróbálhatod mindezt a Svábhegyi Csillagvizsgálóban augusztus 11-e és 13-a között.

Végre minden kiderül,
amit csak Budapest legelegánsabb sugárútjáról tudni lehet, avagy séta az Andrássy úton az Oktogontól a Ligetig augusztus 15-én.

Ingyenes fesztivál
borokkal és ételekkel
Egerben az Érsekkertnél augusztus 20-23. között.

Hogyan telnek egy állatkert lakóinak éjszakái? Kiderül Pécsett augusztus 28-29. között!

Nézd meg az esti fényeket a libegőről! Budapesttől kezdve Eplényen át egészen Sástóig összesen hat helyszínen
várnak augusztus 29-én.

Ezt is szerettétek

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Twitter megosztás Google+ megosztás