16 ezer aláírás után inkább betiltottak egy metálkoncertet Szingapúrban

Szerző: Fekő Ádám
2019.03.07. 17:30

A koncert párszáz embert érdekelt volna, de a belügyminisztérium végül túl veszélyesnek érezte volna az ázsiai ország nyugalmára.

16 ezer aláírás után inkább betiltottak egy metálkoncertet Szingapúrban

A belügyminisztérium javaslatát megfogadva inkább törli a szigapúri médiahatóság a svéd Watain zenekar koncertjét az országban, miután online 16 ezer ember írta alá, hogy ne koncertezhessenek ott. A hatóságok először megelégedtek azzal, hogy a koncertet csak 18 éven felülieknek teszik látogathatóvá, de utólag inkább szigorítottak. 

Bár a koncertet hivatalosan csak most törölték, már eredetileg is olyan keretek közt engedélyezték volna, amiket nem lehet betaratni: a Watain akkor tarthattta volna meg a fellépést, ha semmilyen vallásos utalást nem tesznek, nem használnak vallási szimbólumokat, illetve a színpadon sem történik rituáléra emlékeztető dolog.

Na most a Watain egy black metálban utazó zenekar, akiknek már a logójában is fordított kereszt van, az énekesük pedig rendszeresen tart fel a színpadon például levágott birkafejet.

A fenti képen egy Watain-koncert látható.

A koncertről a szingapúri belügyminiszter K. Shanmugam is nyilatkozott, szerinte ez a zenekar támadásokra buzdítja hallgatói a keresztények és a zsidók ellen, illetve a templomok felégetését reklámozza, úgyhogy egyértelműen veszélyt jelentenek a békés szingapúri hétköznapokra. 

Az amúgy általában párszáz ember előtt fellépő Watain helyi rajongó természetesen ki vannak akadva, a Straits Timesnek megszólalók közül többen is hangoztatták,

hogy ez az egész csak showműsor és a művészet egy formája, amit talán mégsem kéne veszélyesnek nyilvánítani a társadalomra.

A Watain legutóbb 2018-ban lépett fel Budapesten.

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek