+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. március 7. csütörtök, 17:30
A koncert párszáz embert érdekelt volna, de a belügyminisztérium végül túl veszélyesnek érezte volna az ázsiai ország nyugalmára.

A belügyminisztérium javaslatát megfogadva inkább törli a szigapúri médiahatóság a svéd Watain zenekar koncertjét az országban, miután online 16 ezer ember írta alá, hogy ne koncertezhessenek ott. A hatóságok először megelégedtek azzal, hogy a koncertet csak 18 éven felülieknek teszik látogathatóvá, de utólag inkább szigorítottak. 

 

Bár a koncertet hivatalosan csak most törölték, már eredetileg is olyan keretek közt engedélyezték volna, amiket nem lehet betaratni: a Watain akkor tarthattta volna meg a fellépést, ha semmilyen vallásos utalást nem tesznek, nem használnak vallási szimbólumokat, illetve a színpadon sem történik rituáléra emlékeztető dolog.

 

Na most a Watain egy black metálban utazó zenekar, akiknek már a logójában is fordított kereszt van, az énekesük pedig rendszeresen tart fel a színpadon például levágott birkafejet.

 

A fenti képen egy Watain-koncert látható.

 

 

A koncertről a szingapúri belügyminiszter K. Shanmugam is nyilatkozott, szerinte ez a zenekar támadásokra buzdítja hallgatói a keresztények és a zsidók ellen, illetve a templomok felégetését reklámozza, úgyhogy egyértelműen veszélyt jelentenek a békés szingapúri hétköznapokra. 

 

Az amúgy általában párszáz ember előtt fellépő Watain helyi rajongó természetesen ki vannak akadva, a Straits Timesnek megszólalók közül többen is hangoztatták,

 

hogy ez az egész csak showműsor és a művészet egy formája, amit talán mégsem kéne veszélyesnek nyilvánítani a társadalomra.

 

A Watain legutóbb 2018-ban lépett fel Budapesten.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

És mit kéne csinálniuk Orbánéknak, hogy teljes joggal visszavegyék őket? Videó!

​A román miniszterelnök ennél egyértelműbben nem is távolodhatott volna el névrokonától, tapsot kapott ezért az EPP zágrábi kongresszusán.

Egy új tanulmány szerint az elektromágneses mezőknek kitett méhek lassabban tanulnak és agresszívebbek is saját fajtársaikkal szemben.

A színész tökéletesíteni akarta a hörgését egy csatajelenethez, így aztán nem restellte egy profi metálénekes segítségét kérni.

Persze ez nem lesz egyszerű feladat, hiszen ebbe a cseh kormánynak is bele kéne mennie a dologba. A belügyminiszter pedig nem tűnik túl nyitottnak.

A Néppárt új elnöke harcolna az illiberális tendenciák ellen, és szeretné, ha január végéig döntés lenne a Fideszről a pártcsaládban.

A hét kérdése

Azt a sütit keressük, amihez reggelenként ugyanúgy tud lattét inni egy budai vállalkozó, mint odapörkölt feketét egy békéscsabai varrónő. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Kinek kell Paks2? Akadályozza-e az áttérést a megújulókra? Lehet-e gazdaságos? Létezik-e ellátásbiztonság atomenergia nélkül? November 22-én.

És mindegyiktől lehet kóstolni! Ráadásul Budapesten! És még finomak is a borok. Nov. 23.

Fantasztikusirodalmi találkozó november 30-án!

Jávor Benedekkel, Stumpf Andrással és Bajomi-Lázár Péterrel december 12-ig.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás