+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. március 7. csütörtök, 17:30
A koncert párszáz embert érdekelt volna, de a belügyminisztérium végül túl veszélyesnek érezte volna az ázsiai ország nyugalmára.

A belügyminisztérium javaslatát megfogadva inkább törli a szigapúri médiahatóság a svéd Watain zenekar koncertjét az országban, miután online 16 ezer ember írta alá, hogy ne koncertezhessenek ott. A hatóságok először megelégedtek azzal, hogy a koncertet csak 18 éven felülieknek teszik látogathatóvá, de utólag inkább szigorítottak. 

 

Bár a koncertet hivatalosan csak most törölték, már eredetileg is olyan keretek közt engedélyezték volna, amiket nem lehet betaratni: a Watain akkor tarthattta volna meg a fellépést, ha semmilyen vallásos utalást nem tesznek, nem használnak vallási szimbólumokat, illetve a színpadon sem történik rituáléra emlékeztető dolog.

 

Na most a Watain egy black metálban utazó zenekar, akiknek már a logójában is fordított kereszt van, az énekesük pedig rendszeresen tart fel a színpadon például levágott birkafejet.

 

A fenti képen egy Watain-koncert látható.

 

 

A koncertről a szingapúri belügyminiszter K. Shanmugam is nyilatkozott, szerinte ez a zenekar támadásokra buzdítja hallgatói a keresztények és a zsidók ellen, illetve a templomok felégetését reklámozza, úgyhogy egyértelműen veszélyt jelentenek a békés szingapúri hétköznapokra. 

 

Az amúgy általában párszáz ember előtt fellépő Watain helyi rajongó természetesen ki vannak akadva, a Straits Timesnek megszólalók közül többen is hangoztatták,

 

hogy ez az egész csak showműsor és a művészet egy formája, amit talán mégsem kéne veszélyesnek nyilvánítani a társadalomra.

 

A Watain legutóbb 2018-ban lépett fel Budapesten.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

2020 nyarán még alig volt olyan EU-tagállam, amely rendelni akart volna azon oltásokból, amelyekkel december 27-e óta lényegében EU-szerte oltanak.

Aláírásgyűjtést indít a Mi Hazánk a járványügyi lezárások ellen, az oltásnál az önkéntességet hangsúlyozzák. Interjú!

A német törvényhozásban úgy kell berendezkedni a faxtalan életre, hogy a kormány még mindig 900 faxgépet használ.

Mark Rutte azonban jó eséllyel negyedszer is miniszterelnök lesz: pártja magasan vezet a közvélemény-kutatásokon.

A cégóriás elnöke és az egyik leányvállalat igazgatója is személyes okokra hivatkozott a cég közleményei szerint.

A baloldali ellenzék azzal vádolta, hogy soron kívül oltatja be magát, de péntektől Romániában már az állam működéséhez elengedhetetlen személyek hivatalosan is kaphatnak vakcinát.

Nem azért, mert ne értenének hozzá: a beoltatandó egészségügyi dolgozók nem jelentek meg az oltáson.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás