Továbbra sincs megoldás a brexitre, a tárgyalások nehézkesek

Szerző: Fekő Ádám
2019.03.06. 19:48

De mindenki nyugodjon meg, a sehova sem vezető tárgyalások jó hangulatban zajlottak!

Továbbra sincs megoldás a brexitre, a tárgyalások nehézkesek

Talán már nem is igazi hír, de azért jelezzük: bár elvileg Nagy-Britanniának március 29-én ki kéne lépnie az Európai Unióból, március 6-án még mindig nincs semmiféle megegyezés róla, hogy kéne ennek kinéznie. Az Európai Bizottság szóvivője, Margaritis Schinas  szerint az EU részéről tárgyaló Michel Barnier szerint

a legutóbbi megbeszélések jó hangulatban zajlottak, de nehézkesek.

„nem találtunk megoldást a kilépési megállapodásra, beleértve Észak-Írország problémáját is” – mondta Barnier, utalva arra, hogy az egész brexit számtalan komoly gondja közül az egyik legnagyobb az, hogy újra határellenőrzést kéne rendszeresíteni Észak-Írország és Írország között annak ellenére, hogy épp a határok eltörlése vetett véget az évekig tartó észak-írországi polgárháborúnak és terrorsorozatnak.

via Politico

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek