+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. március 6. szerda, 18:56
Az orosz elnök szerint egyre több titkosszolgálat küld nyugatról kémeket Oroszországba, ezért különösen hatékonynak kell lennie az FSZB-nek.

A Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) vezetőinek tartott beszédében azt állította Vlagyimir Putyin, 2018-ban majdnem 600 külföldi kémet kapcsoltak le Oroszországban: bár a részletekbe nem ment bele, az orosz elnök szerint 129 munkatársról és 465 ügynökről van szó. 

 

„Látható, hogy a külföldi ügynökségek egyre növelik aktivitásukat Oroszországban politikai, gazdasági, tudományos vagy technológiai információkért kutatva” 

 

– mondta Putyin, kiemelve, hogy az FSZB munkatársainak ezért különösen hatékonynak kell lennie, főleg a fegyvereik fejlesztésének adatainak védelmében. 

 

Vlagyimir Putyin egy ideje minden évben beszédet tart az FSZB-nek, és egyre nőnek a bejelentett számai: négy éve még csak 52 munkatársat és 290 ügynököt mondott.

 

Arra a BBC cikke is felhívja a figyelmet, hogy Putyin számait semmi nem támasztja alá, arról pedig nem nagyon beszélt, hogy egyelőre az ő kémjeinek munkája a látványosabb, gondolva ezalatt például Szergej Szkripal angliai megmérgezésére, de a holland, a cseh és a svéd hírszerzés is bejelentette, hogy fogtak el orosz kémet 2018-ban.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Úgy tűnik, a Vatikán azért nem ölt bele túl sok energiát az eddigi legmodernebb termékének fejlesztésébe.

Michael Gove szerint Boris Johnson halasztási kérelme semmit nem jelent, és a kormány tervei változatlanok.

Miután Salvini 2018 tavaszán elárulta a többi olasz jobboldali pártot az Öt Csillag Mozgalommal való kormányzás kedvéért, most, hogy kitaktikázta magát a hatalomból, azok békejobbot nyújtottak neki.

Egyelőre az élettani hatásait tesztelték az eddigi leghosszabb repülőútnak, ráadásul rakomány és csomagok nélkül indult a gép.

A KDNP-s Aradszki András szerint ha az új ellenzéki polgármester, Csőzik László bocsánatot kér, akkor azzal bizonyítja jó szándékát.

Kína hivatalosan még csak nem is jelezte, miért halasztják el a Volt egyszer egy Hollywood című film premierjét.

Ha jogerős lesz az illetékes területi választási bizottság döntése, november 10-én kell ismét szavazniuk a jászberényieknek.

A hét kérdése

Egy kormányközeli lap népszavazást akar arról, hogy a konzervatív Debrecen legyen Magyarország új fővárosa a liberális Budapest helyett. Mit szólsz hozzá? Ez a kérdés!

Azért ide elnéznénk

Pest felől csúnyán néz ki a Vác fölötti, leharapott hegy, de most egy túrán megmutatják a másik, szebbik oldalát. Október 20.

Bécsben, október 28-án!

Áldokumentumok, fiktív bizonyítékok, emlékkollázsok, időutazó tárgyak december 1-ig!

Ezt is szerettétek

Minek folyton inspirálódni? – kérdez vissza Tarlós István, mikor arról kérdezzük, melyik kelet-európai város példájából inspirálódhatna Budapest. Nagyinterjű a főpolgival!

Elfogadna-e Tarlóstól tanácsot, és lesz-e Kálmán Olga az alpolgármestere? Azonnali-nagyinterjú Karácsony Gergellyel, az ellenzék főpolgármester-jelöltjével!

A főpolgármester-jelölt elmondja, miért foglalkozik ennyit Berki Krisztiánnal, és mit szól a Fidelitas cirkuszos plakátjaihoz, vagy Tarlós megafonozásához. Nagyinterjú!

Bécsben a lakások csaknem egyharmada önkormányzati tulajdonban van, és a város a magáncégek bérházépítési programjait is támogatja, hogy kordában tartsa az albérletárakat. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás