Politikai iszlámot kutató központot hoz létre az osztrák állam

2019.03.03. 17:16

Sebastian Kurz kancellár szerint fontos, hogy választ adjanak az országban megnövekedett antiszemitizmusra.

Politikai iszlámot kutató központot hoz létre az osztrák állam

Az osztrák állam az antifasiszta ellenállás dokumentációs központjának mintájára a politikai iszlámmal való harc jegyében létrehoz egy politikai iszlám dokumentálásával foglalkozó köpontot. Az ÖVP-s kancellár Sebastian Kurz szerint azért van erre szükség, hogy

megvédjék a szabad társadalmukat a politikai iszlámtól, és az ahhoz is köthető antiszemitizmustól.

Az ORF szerint az ezzel foglalkozó tanulmányok jelentős része megegyezik abban, hogy Ausztriában erősödik az antiszemitizmus, és mivel az elmúlt években több más kulturális hátterű ember is költözött az országba, indokolttá vált külön foglalkozni a politikai iszlámmal, mint minden olyan világnézettel, ami aláássa a demokráciát és a jogállamot. 

A tervek szerint 2020-ban induló központ tanulmányokat ír az iszlám közösségről, illetve figyeli is őket. „Nem szabad más szemmel nézni senkire, amikor emberek olyan alapvető értékeket nem tartanak fontosnak, mint a demokrácia vagy a nők és férfiak közti egyenlőség” – magyarázta Kurz. 

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek