Milliókat fizet Szert Boglárkának az Antall József Tudásközpont, amiért kirúgta

Szerző: Fekő Ádám
2019.02.27. 18:48

Azért rúgták ki, mert kiállt egy olyan munkatársa mellett, aki látványosan támogatta az interneten a Momentum olimpiaellenes aláírásgyűjtését.

Milliókat fizet Szert Boglárkának az Antall József Tudásközpont, amiért kirúgta

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság 5,6 millió forint kártérítés és a perköltségek megtérítésére kötelezte másodfokon az Antall József Tudásközpontot, amiért az kirúgta Szert Boglárkát. Szertet azért rúgták ki a Tudásközponttól 2017-ben, mert kiállt egy munkatársának az olimpiai népszavazással kapcsolatos véleménynyilvánítása mellett – tudta meg az Azonnali.

A Tudásközpontban konkrétan azért feddtek meg egy dolgozót, mert az lájkolta a Momentum olimpiaellenes aláírásgyűjtéséről szóló anyagokat Facebookon, illetve megnyomta a részvétel-gombot egy ezzel kapcsolatos eseménynél. Mellette állt ki Szert. 

Az ítélet ellen fellebbezésnek már nincs helye, Szert Boglárkát jogellenesen rúgták ki munkahelyéről. A másodfok újdonsága az, hogy mivel a bíró szerint nem történt diszkriminációs sérelem, végül nem kell másfél millió forintos sérelemdíjat fizetniük a havi 600 ezer forintos fizetésének pótlása mellett; illetve nem megtorlás történt, csak joggal való visszaélés. Mától kezdve 15 napjuk van a fizetésre.

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek