Mégis mi a fenéért megy egy fiatal politikusnak?

2019.02.27. 15:50

Mi motivál ma egy fiatalt arra, hogy ahelyett, hogy valamilyen civil állást vállaljon, inkább beszálljon a politikába? Erről kérdezte az Azonnali az utca emberét. Kérdésfeltevésünk nem volt véletlen, hiszen az Azonnali hamarosan interjúsorozatot indít, amelynek keretében minden párttól leültünk beszélgetni egy-egy fiatallal, hogy megtudjuk, mi motiválta őket a közéleti szerepvállalásra.

Pénz, hatalom, vagy a világ megváltása? Ezek, vagy talán valami egészen más motivál ma egy fiatalt arra, hogy beszálljon a politikába? Erről kérdezte az Azonnali az utca emberét.

Volt, aki úgy gondolta: az ember fiatalon még lelkes, és azt gondolja, hogy változtatni tud a dolgokon.

„Híres lesz talán”

– találgatta a politikusok motivációját egy másik megszólaló, míg olyan vélemény is akadt, ami szerint abból lesz politikus, aki szeret vitatkozni és gondolkodni. 

Arra, hogy miért megy valaki fiatalon politikusnak, hamarosan maguktól az érintettektől is hallhatjuk a választ. 

Az Azonnali ugyanis csütörtök reggel Kölyökklub néven interjúsorozatot indít, amelynek keretében minden párttól leültünk beszélgetni egy-egy fiatallal, hogy megtudjuk, mi ösztönözte őket a politikai szerepvállalásra, és mit gondolnak aktuális közéleti kérdésekről. (Felkérésünket csak a Fidesz ifjúsági szervezete, a Fidelitas nem vállalta.) A sorozatot itt tudjátok elérni.

Addig pedig nézzétek meg, hogy mit gondolnak erről Budapest utcáin:

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek