Politikusi nyakkendőkollekcióval rukkolt elő a Mindenki Magyarországa és Herczeg Zoltán!

Szerző: Bukovics Martin
2019.02.24. 17:02

A vasárnap zászlót bontó mozgalom minden elnökségi tagjának más-más, a Mindenki Magyarországa logójához és színkódjához passzoló, azt kicsit átvariáló nyakkendőt készített Herczeg Zoltán. A divattervező elmesélte ezek sztoriját az Azonnali divatrovatának!

Politikusi nyakkendőkollekcióval rukkolt elő a Mindenki Magyarországa és Herczeg Zoltán!
„Kaptam egy logót, egy színkódot, meg egy felkérést, hogy próbáljam gatyába rázni az elnökség öltözködését”

– tudtuk meg Herczeg Zoltántól a Mindenki Magyarországa Mozgalom vasárnapi budapesti bemutatkozó rendezvényén a kollekció ötletének hátterét. Azaz a divattervező most stylistként dolgozott, amitől bár mindig is ódzkodott, mégis elvállalta, mert tetszett neki, hogy egy komplett elnökség öltözködését egységesítheti. „Az volt az agyamban, hogy modern, 21. századi trendeknek megfelelő, európai színvonalú, tetőtől talpig minőségi ruhát vegyenek fel.” 

Minden elnökségi tagnak olasz ruhákat választottak a saját egyéniségüknek, testalkatuknak, habitusuknak megfelelelően. „Nem akartam egyenruhát, ezt mindenképp el akartam kerülni. De volt egy olyan ötletem, hogy a stylingot egy kiegészítőn keresztül mégis egységbe hozzam: ez lett a nyakkendő, a díszzsebkendő, illetve a két hölgy elnökségi tagon a nyaksál” – magyarázta a tervező, aki ezeket a MMM-től kapott logó és a kékes-lilás mozgalmi színkód alapján külön-külön megtervezte az elnökségi tagoknak: „Szanaszét szedtem a logót, és beleadtam mindent, ami herczeges!”

EZ ITT AZ EGYIK, LÁTVÁNYOSAN A PÁRTLOGÓT HANGSÚLYOZÓ DARAB

EZ ITT ÜVEGES GÁBOR HERNÁDSZENTANDRÁSI POLGÁRMESTER NYAKKENDŐJE

EZ ITT A VESZPRÉMI KÉSZ ZOLTÁN SZÁMÁRA KÉSZÜLT DARAB

Herczeg összesen nyolcféle nyakkendőtervet készített, ám az MMM-vezetőknek a fehér alapúak nem tetszettek, csak a négy lila alapú jött be nekik. Pluszban készült még három nyakkendőterv külön a mozgalom alapító elnöke, Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester számára. „A legelső nyakkendők mindegyikén volt még egy kis MMM-logó középen, a csomó alatt. Péter azt mondta, neki ez is sok, ez se legyen rajta, ezért neki külön csináltam háromfajta másikat.”

ENNÉL KÖZELEBBI FOTÓNK NINCS MÁRKI-ZAY NYAKKENDŐJÉRŐL. DE LÁTSZIK LUKÁCSI KATALIN NYAKSÁLA + AZ IS, HOGY HADHÁZY ÁKOSNAK NEM JUTOTT HERCZEG-KENDŐ

A fejlesztés nagyjából egy hónapig tartott, díszzsebkendőből vagy ötvenféle készült, azokat ugyanis a nyakkendő-szabványokból szabta tovább Herczeg. Vagyis nincs két egyforma díszzsebkendő, de nyakkendőből is különbözőt hordanak az elnökségi tagok.

A tervezőtől azt is megtudtuk, hogy visszajelzéseik alapján minden egyes elnökségi tag jól érzi magát a ruhájában. „Nem kínlódik benne senki, mindenkin jól néz ki, önazonos, és nem túlzó.”

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek